-->

ПРЕДСТАВНИЦИ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ ДАНАС РАЗМАТРАЛИ МАТЕРИЈАЛНИ ПОЛОЖАЈ НАJСТАРИЈЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

26 avgust 2022

У Невесињу је данас одржан састанак Регионалног одбора удружења пензионера из источне Херцеговине на којем је разматран материјални положај ове популације и анализиране могућности повећања пензија. Састанку су присуствовали највиши представници Фонда ПИО РС и Општине Невесиње.

Предсједник Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар изразио је захвалност Влади РС на опредијељености да побољша статус и материјални положај пензионера.

"Очекујемо да ће Влада до краја године, с обзиром на постојећу инфлацију, наћи могућност да нам одобри још једно повећање пензије или једнократну новчану помоћ", рекао је Брдар. Говорећи о сарадњи са локалним заједницама, он је истакао да их је већина прихватила да помогну најстарије суграђане и да су планирали средства за удружења пензионера у општинским буџетима.

Директор Фонда ПИО РС Младен Милић изразио је задовољство што су представници пензионера задовољни радом пословница Фонда у Херцеговини. Он је прецизирао да је просјечна пензија на нивоу регије исплаћена у јулу 463,5 КМ и да је нешто нижа у односу на републички просјек.

"Сваки мјесец на нивоу источне Херцеговине је за око 3.050.00 КМ више исплаћених пензија у односу на уплаћене доприносе од свих осигураника који су пријављени у овој регији", рекао је Милић.

Он је истакао Влада РС води одговорну политику према најстаријој популацији, наводећи да су у посљедњих девет година пензије повећане за 54,62% што је највећи раст у региону.

r oop

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић истакао је добру сарадњу са локалним Удружењем пензионера. Он је нагласио да је у посљедњих седам година Општина Невесиње износ гранта пензионерима са 3.000 повећала на 45.000 КМ.

За пензионере је рекао да су свој живот и професију утрошили да би изградили овај град и ову земљу, што, како је истакао, намеће питање друштвене одговорности да се помогне ова популација.

Предсједник Регионалног одбора  Херцеговачке регије и предсједник невесињског Удружења пензионера Петар Сикимић изразио је задовољство што је састанак на овом нивоу одржан у Невесињу и што су добили подршку представника Фонда ПИО РС и локалних заједница.

Сикимић је рекао да ће чланови невесињског Удружења пензионера бити благовремено обавијештени о начину исплате помоћи за пензионера се најнижим примањима.

r op a

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520