-->

ОД САЈМА И СПОРТСКОГ РИБОЛОВА ДО СВЕЧАНОГ ОТВАРАЊА

13 avgust 2022

 

Културно-умјетничким програмом вечерас у Спортској дворани "Невесињка"  свечано ће бити отворена 147. Невесињска олимпијада. Како је најављено, овогодишњу манифестацију традиције и витештва отвориће министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске Борис Пашалић.

Иако су прва такмичења већ одавно почела свечано отварање се по традицији приређује вече уочи коњских трка које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје августовске светковине у Невесињу. Организатор манифестације је Општина Невесиње, а покровитељ Влада РС.

Културно-умјетнички програм почиње у 21 час и биће у знаку изворности, традиције и забавних секвенци. Специјални гост програма биће пјевач и глумац Душан Свилар. Наступиће и етно групе „Свети Димитрије“ и „Симонида“, Плесни клуб „Летс денс“ и рок група „Феникс“. Биће приређен и ватромет.

Осим свечаног отварања данашњи програм Невесињске олимпијаде обиљежиће Сајам домаћих производа и ручних радиности. На језеру Алаговац биће одржано такмичење у спортском риболову, а у просторијама Стрељачког клуба „Свети Димитрије“ надметаће се ратни војни инвалиди у гађању ваздушном пушком. Активни ће бити и чланови Ловачког друштва „Срндаћ“ који приређују Оцјенску смотру паса свих раса.

Sajam 11

За овогодишњи сајам домаћих производа и ручних радиности пријавило се тридесетак излагача. И ове године су припремљене награде за најбоље излагаче млијечних и пчелињих производа, невесињског пршута, домаће ракије, традиционалних јела и ручних радиности. Ловачко удружење, опет по традицији, за све госте сајма припрема ручак.

На обали језера Алаговац приређује се такмичење у спортском риболову. Инспирисани природним љепотама и гостопримством у Невесиње су претходних година долазили риболовци из свих крајева бивше Југославије и нема разлога да тако не протекне и овогодишње окупљање.

Централна манифестација са коњским тркама и традиционалним и витешким дисциплинама биће одржана сутра на Братачком лугу.

3

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520