-->

ПОРОДИЛИШТЕ ЗАШТИТНИ ЗНАК НЕВЕСИЊА

25 april 2022

Породилиште је постало заштитни знак Невесиња. Многи кажу да је ово одјељење на понос цијеле Херцеговине. Беба је из године у годину све више, а пацијенти су са свих страна. Дајана је стигла из Билеће.

"Јако сам задовољна условима у овој установи поготово са особљем. Трудноћу ми је водио доктор Кокотовић, а породио ме доктор Таминџија, поређај добро протекао у најбољем реду", каже Дајана Радовановић.

Многе мајке заобиђу породилиште у свом граду. Највише је наравно породиља из Херцеговине има их и из других дијелова Српске, мали невесињски тим порађао је и Црногорке, а била је и једна Американка.

У тиму шест бабица и два доктора, све стижу али осмјех не скидају с лица.

"Јако смо поносни. Имамо мали али јако лијеп колектив такође наши услови су јако лијепи што нам даје мотивацију да посао обављамо што боље. У задње вријеме имамо све више жена које се одлучују за наше породилиште и то нам је такође сатисфакција да радимо што боље", рекла је Жана Томовић, главна сестра гинекологије и акушерства у Болници Невесиње.

"Када добијете здраву бебу и тај осмијех жене која се породи вјерујте не може се поредити ни са чим та срећа којој присуствујемо. Исто тако то је велика одговорност, велики је стрес, увијек су вам у рукама два живота", прича Биљана Вуковић, сестра гинекологије и акушерства у Болници Невесиње.

pet beba

Одјељење уређено и добро опремљено, медицинари стручни, едуковани а првенствено љубазни, баш то је и разлог што је невесињско породилиште најпопуларније у региону. На челу тима је доктор Ранко Кокотовић. Прича да се у задњих неколико година број беба удуплао а све се ради савременим методама

"Што се тиче породиља ту смо увели безболни порођај, епидуралну анестезију и код царског реза ту најчешће радимо у тим регионалним анестезијама спиналну и епидуралну анестезију. Предност тих анестезија је свакако и за нас јер пуно комфорније радимо, а иначе и за породиље јер послије порођаја чују плач бебе, а бебице им одмах ставимо на груди", рекао је Ранко Кокотовић, начелник Одјељења за гинекологију и акушерство Болнице Невесиње.

На овом одјељењу се по савременим и новим процедурама раде и разне операције. Од почетка године у невесињској болници је рођено око 70 беба, у прошлој их је на свијет дошло близу 250.

И због свега овога многи кажу да је баш ово можда најљепше мјесто у Херцеговини јер управо одавде уназад неколико година стижу оне најљепше вијести.

АТВ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520