-->

ДАНИ ЖЕНСКОГ СПОРТА У НЕВЕСИЊУ

25 decembar 2021

У Спортској дворани „Невесињка“ данас је одржана манифестација „Дани женског спорта у општини Невесиње“, коју је организовао Чирлидинг и плесни клуб „Let's Dance“.

Манифестација је дио пројекта „Унапређење квалитета женског спорта у општини Невесиње“, који је подржан у оквиру програма „Жене на изборима у БиХ“, кога финансира Влада Шведске, а проводи Развојни програм Уједињених нација у БиХ.

Према ријечима предсједнице клуба „Let's Dance“ и главног координатора програма „Жене на изборима у БиХ“ у име наше општине Саше Брењо,  данас су сви женски клубови имали прилику да представе свој спорт заинтересованој дјеци, с циљем подизања свијести о важности спорта и тимског рада.

l l

Један од координатора Срђан Кнежевић истакао је да је кроз пројекат „Унапређење квалитета женског спорта у општини Невесиње“ обезбијеђена спортска опрема за Спортску дворану „Невесињка“, која ће користити свим невесињским клубовима, ученицима СШЦ „Алекса Шантић“ и рекреативцима.

Вриједност дониране опреме износи 11.000 КМ.

l

Начелник општине Миленко Авдаловић изразио је задовољство што је ова акција подржала развој женског спорта у нашој општини.  Он сматра да су до сада женски спортски клубови били у незавидном положају, али да су својим успјехом, на првом мјесту одбојкашице, доказале да заслужују подршку локалне власти. Изразио је наду да ће путем успјеха, попут одбојкашица, кренути рукометашице и кошаркашице.

УНДП-ов пројекат „Жене на изборима у БиХ“ обезбиједио је општинама-партнерима средства за социјалне иновације, али и подршку у изради Џендер акционих планова.

Скупштина општине Невесиње усвојила је Џендер акциони план за равноправност полова и по први пут уврстила га у Нацрт буџета, који је усвојен.

Замјеник главног координатора програма „Жене на изборима у БиХ“ испред општине Невесиње Милица Милићевић нагласила је да финансирање Џендер акционог плана представља значајан напредак наше општине у области унапређења улоге жене у сваком сегменту друштвеног живота.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520