-->

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЈЕЛЕНЕ ГЛОГОВАЦ САВИЋ

29 april 2017

У Градској галерији у Невесињу синоћ је отворена самостална изложба слика Јелене Глоговац Савић, под називом „Није све у понуђеном“, чија је тема улога појединца у савременом друштву и однос друштва према појединцу, узимајући у обзир историјске филозофско-социолошке карактеристике савременог доба.

Изложбу је отворила професорица ликовне умјетности Тања Пикула.

„Јеленина индивидуланост је синоним савремене умјетности. Слике су њена енергија, њено ослобођење. Оне су дио њеног доживљаја, откривања истине и као такве приближавају се посматрачу. Јелена на свакој слици оставља дио себе, на њима се види темперамент, оплемењеност и смисао“, истакла је Пикула. Она је додала да  нас Јеленина потрага за основним извором из којег настаје живот, снага, страст, као и безнађе, доводе до Венере, симбола жене као плодности.

„У потезу који је слободан, у колориту који је звучан и хармоничан, ове слике тјерају нас да размишљамо, да их посматрамо и осјећамо“, закључила је Пикула.

Аутор Јелена Глоговац Савић казала је да је својим сликама настојала да прикаже жену мимо свакидашњих оквира.

„Није све у понуђеном. У сваком од нас има далеко више, самим тим жена има право да изађе из оквира улоге мајке и домаћице“, рекла је Савићева.

Поставка „Није све у понуђеном“ обухвата 20 слика, рађених комбинованом техником акрили, оловке у боји и нешто уља.

Аутор Јелена Глоговац Савић рођена је у Гацку 1977. Године. Умјетнички се школовала у Београду, гдје је дипломирала на Вишој школи примјењених умјетности, одсјек ентеријер, у класи професорице Мирјане Војновић. Вратила се у родни град у коме живи и ради као стручни сарадник у ЈУ „Културни центар“, општински члан Савјета за културу, организатор и савјетник  ликовних колонија „Гацко-Клиње“, вођа ликовне школице за дјецу за „Cambridge“ центар. Поред активног бављења у продукцији и промоцији културе у Гацку и шире, Јелена се активно бави својим ликовним стваралштвом, кога карактерише већи број групних (једна је међународног карактера) и досадашњих 5 самосталних изложби.

Ликовно вече у Галерији употпунили су звуци хармонике професора и ученика Музичке школе „Свети Роман Мелод“.

ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520