-->

НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА: ПОДИЈЕЉЕНЕ МЕДАЉЕ ЗА ОШТРОУМНОСТ

13 avgust 2021

У Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је одржано финале Олимпијског квиза који се приређује у оквиру Невесињске олимпијаде. У узбудљивом финишу овог енигматско-забавног такмичења највише знања и концентрације имао је Славко Бован из Кикинде. Тако је овај врсни енигматичар и учесник више телевизијских квизова по други пут стигао до златне медаље на Невесињској олимпијади.

Посљедње питање одлучило је распоред осталих одличја. Седмоструки побједник Олимпијског квиза електро инжењер Велимир Шмркић освојио је сребрну медаљу, а троструки побједник Србије у квизингу, инжењер грађевине Вања Томашев, овог пута се задовољио бронзаним одличјем. Висок ниво општег знања показао је и студент машинства Милан Кандић који је заузео четврто мјесто. Награда је уручена и Валентини Пудар као најбоље пласираној жени на квалификационом тестирању. Медаље је уручио начелник општине и предсједник Организационог одбора Невесињске олимпијаде Миленко Авдаловић.

Ol kviz 2

Финале је протекло у лијепој атмосфери са доста забавних секвенци. Организатори су честитали рођендан маскоти „Невесињске олимпијаде“, пошто је управо на квизу прије 13 година невесињски карикатуриста Јован Братић по први пут представио овог кршног Херцеговца у народној ношњи који убрзо постао саставни дио традиционалне невесињске манифестације.

И публика је имала прилику да учествује у игри, а главна награда је отишла у руке најуспјешније математичарке Невесиња Јелене Радовић.

Ol kviz 4

Организатор Олимпијског квиза је Радио Невесиње, а покровитељ Општина Невесиње. Захваљујући спонзорству породице Џонлага подијељене су и специјалне награде. Игру за гледаоце спонзорисала је Кладионица Вилијамс.

Организатори су Грамату захвалности постхумно додијелили Браниславу Ђоговићу и Велибору Џонлаги за немјерљив допринос у популаризацији Невесињске олимпијаде.

Организатор Олимпијског квиза је Радио Невесиње, а техничку подршку пружила је Штампарија „График“.

Ol kviz 3

Ol kviz 5

Ol kviz 8

Ol kviz 6

Ol kviz 9

Ol kviz 7

Ol kviz 10

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520