-->

ЗАВРШЕНО КОНСТИТУИСАЊЕ ВЛАСТИ У ОПШТИНИ НЕВЕСИЊЕ

28 januar 2021

Избором замјеника начелника и вршилаца дужности начелника општинских одјељења и секретара Општинског парламента у Невесињу је данас завршено конституисање нове власти. Претходно су дужности разријешена лица којима је према Закону о службеницима и намјештеницима РС и Статуту општине Невесиње истекао мандат.

skupstina Botic1

Тајним гласањем одборници су на данашњој сједници прихватили приједлог начелника општине Миленка Авдаловића да његов замјеник у наредном четворогодишењем периоду буде Богдан Ботић, досадашњи директор Шумског газдинства „Ботин“ и одборник СНСД-а. За избор предложеног кандидата гласало је 15, од укупно 17 присутних одборника.

Захваљујући се одборницима на подршци, Ботић је најавио да ће бити на услузи свим грађанима и да ће сарађивати са свима који желе развој и просперитет општине Невесиње.

У краткој одборничкој дискусији из опозиционог СДС-а су оспоравали квалитите предложеног кандидата за нову функцију, док су из СНСД за Ботића рекли да је вриједан и стручан човјек који ужива подршку великог броја грађана Невесиња.

За вршиоца дужности секретара Општинског парламента једногласно је именована Новка Дабарчић која је и раније обављала ову функцију.

Дужности су разријешени начелници општинских одјељења којима је истекао мандат и на приједлог начелника именовани вршиоци дужности. Тако ће до провођења конкурсне процедуре послове начелника Одјељења за финансије обављати Сања Брењо, Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Милутин Самарџић, Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Сандра Зиројевић, а Одјељења за општу управу Александар Марић.

Одборници су донијели рјешења о избору сталних раних тијела Скупштине општине Невесиње. Како је образложено из Комисије за избор и именовања, састави ових тијела одговарају страначкој заступљености у новом сазиву локалног парламента.

skupstina1

На данашњој сједници одборници су утврдили пореску стопу за опорезивање непокретности на подручју општине Невесиње за 2021. годину и вриједност непокретности по зонама. Према усвојеним одлукама, стопа пореза износи 0,17% на процијењену тржишну вриједност непокретности по зонама што је на нивоу од претходне године. Изузетак је пореска стопа на непокретностима у којима се обавља производна дјелатност која износи 0,05%.

Усвојеним Програмом рада Скупштине општине Невесиње за 2021. годину утврђен је садржај послова и задатака Општинског парламента, начин и рокови њиховог извршавања и носиоци активности. Како је образложено, овај програм је урађен на основу раније праксе, али је отворен за нове иницијативе и приједлоге.

skupstina3

skupstina6

skupstina5

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520