-->

У НЕВЕСИЊУ ПОЧЕЛО ОБИЉЕЖАВАЊЕ МИТРОВДАНА

06 novembar 2020

Поводом Митровдана - Дана општине  Невесиње и крсне славе Борачке организације, данас су код Спомен обиљежја бораца Херцеговине на Гвозду делегације Општинске борачке организације, Општине Невесиње, Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“, Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и ОО СДС-а положиле цвијеће.

SS 3

У Спомен соби помен погинулим борцима служили су свештеници Младен Чалија, Бранко Калаба и Драго Зубац.

SS 5

У краткој бесједи, свештеник Бранко Калаба рекао је да се Христос поистовјећује са онима који свој живот положе за ближње, јер од те љубави нема веће.

 -Такви су ови људи пред чијим сликама ми живимо, а који су пред лице Бога живога изашли како су најбоље могли и умјели, а то је живот свој дати за вјечност, истакао је Калаба.

SS 2

Он је нагласио и да су ти људи живот свој дали и за спасење од надолазећих невоља оних који су им били повјерени, очеви, мајке, дјеца, браћа и сестре и сви њихови сродници.

- Сви они који се називају мученици и страдалници јесу у ствари свједоци истине, а свако од њих је дао оно сто је најдрагоцјеније, а то је властити живот, додао је Калаба.

Предсједник ОО Борачке организације Невесиње Синиша Шиповац рекао је да је Спомен соба свето мјесто у коју се улази са страхопоштовањем и у којој су исписана имена свих оних који су највише дали да би ми данас живјели у миру и слободи. Он је позвао присутне да дођу у недјељу и присуствују свечаном обиљежавању Митровдана као и откривању Споменика легендарном команданту Новици Гушићу, без којег, како је рекао, први пут обиљежавамо овај свети дан.

SS 4

- Надамо се да ћемо на овај начин бар мало вратити дуг нашем команданту који је задужио не само Невесиње и Херцеговину, него и Републику Српску, додао је на крају Шиповац.

SS 6

Поводом Митровданских свечаности у Невесињу је данас организована и традиционална акција добровољног даривања крви која ће, због тренутне епидемиолошке ситуације, трајати читав новембар. Организатори ове акције су Општинска борачка организација и Удружење добровољних давалаца крви Невесиње.

Обиљежавањње Митровдана биће настављено у недјељу, 8. новембра.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520