-->

ПРЕДСЈЕДНИЦА ЦВИЈАНОВИЋ У НЕВЕСИЊУ: СВИ ЗНАЧАЈНИ ПРОЈЕКТИ ДОБИЋЕ ПОДРШКУ ИНСТИТУЦИЈА РС

12 oktobar 2020

 

Предсједница РС Жељка Цвијановић разговарала је данас у Невесињу са начелником општине Миленком Авдаловићем и народним послаником Илијом Таминџијом о реализованим и планираним пројектима у овој локалној заједници. Предсједница је истакла опредијељеност републичких институција да до краја ове или почетком наредне године обезбиједе финансијска средства за пројекте који су били у застоју због актуелне епидемиолошке ситуације.

Предсједница Цвијановић нагласила је да је радује посвећеност локалне управе према потребама становника општине, али и добар однос према републичким институцијама.

– Институције Српске нису одустале од значајних пројеката које је требало реализовати у Невесињу, а што није било могуће усљед епидемије вируса корона – истакла је Цвијановић и најавила да ће из буџета Владе РС и Предсједника РС бити издвојена средства како би се до краја године почело са реализацијом тих пројеката

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да је предсједницу РС упознао са проблемима које има приватна Фабрика текстила „Кладија“ д.о.о. у Невесињу.

– Добили смо увјеравање премијера и ресорног министра, а сада и предсједнице РС да ће Влада РС помоћи да се стабилизује пословање у овој фабрици и да поново крене извоз у западну Европу – истакао је Авдаловић.

moja nada5

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Невесињу Удружење дјеце с посебним потребама "Моја нада" којима је раније донирала уградњу лифта у вриједности 55.000 КМ и обећала наставак подршке њиховом раду и активностима.

Након дружења са корисницима Удружења, Цвијановићева је рекла да се Удружење финансира из општинског буџета, али да се за велике потребе могу ослонити на републичке институције.

Предсједница Удружења Славица Булут захвалила је предсједници Српске на континуираној подршци.

Она је нагласила да ће лифт који је изграђен донацијом предсједника Српске много значити удружењу и корисницима.Булутова је навела да имају 54 корисника са аутизмом, церебралном парализом, Дауновим синдромом, као и слабовидих и глувонијемих лица.

Корисници и запослени уручили су захвалнице Цвијановићевој, Таминџији и Авдаловићу.

moja nada9

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520