-->

ХРАМ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА И НЕВЕСИЊСКА БОЛНИЦА ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ

12 maj 2020

 

Црква Светог Василија Тврдошког и Острошког и невесињска Болница данас су обиљежили крсну славу. Свету литургију служили су свештеници Црквене општине Невесиње, Младен Чалија и Бранко Калаба.

Обред ломљења славског колача обављен је у присуству вјерника и радника ове здравствене установе.

2

У пригодној бесједи свештеник Младен Чалија пожелио је присутнима срећан празник.

„Данас прослављамо Светог Василија, чудотворца, који је најсвјетлији приказ васкрсења и који је по упокојењу постао живљи, снажнији и јачи, у којем налазимо спас од многих наших болести и проблема“, рекао је свештеник Чалија.

Он је истакао да смо ових дана били у прилици да видимо како једна мала ствар може да нас учини немоћнима, да свијет може да заустави један вирус.

„Ако будемо научили поуке из овог периода, занћемо да треба да цијенимо наше здравствене установе, љекаре, који се труде да излијече обољеле или да им олакшају болест, те да треба да изградимо друштво, које може да се одупре разним недаћама“, рекао је Чалија и додао да је на крају једини спас у Богу, јер колико год пута да се излијечимо свако од нас ће искусити тренутак смрти.

Свештеник је на крају бесједе рекао да се на овај дан треба присјетити невесињског ктитора Михајла Лабала, човјека који је саградио болницу и цркву и на чијем примјеру видимо како се од немоћи постаје велики.

3

Директор невесињске Болнице Велибор Миливојевић поручио је да у вријеме епидемије треба да се молимо Светом Василију да бди над нама и у нама, да у молитвама поменемо великог човјека и добротвора Михајла Лабала, да будемо захвални Влади РС и нашим здравственим радницима, који предано раде како би нам помогли у тешким тренуцима.

„Будимо одговорни, чувајмо себе и друге“, истакао је Миливојевић.

На Дан Светог Василија Острошког најљепша честитка за крсну славу Болнице Невесиње стигла је из невесињског породилишта, у којем је за протекла 24 часа рођено пет беба.

 

 

 

ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520