-->

У НЕВЕСИЊСКОМ СРЕДЊОШКОЛСКОМ ЦЕНТРУ ОБИЉЕЖЕН САВИНДАН

27 januar 2020

У СШЦ „Алекса Шантић“ у Невесињу, вјерским обредом, ломљењем славског колача и пригодним програмом који су припремили ученици и наставници ове школе, данас је прослављена школска слава – Савиндан.

Обиљежавању су присуствовали ученици и професори ове образовне установе, представници општинских институција, јавних предузећа, Општинске борачке организације и други гости.

srednja savindan3

Програм је почео Светосавском химном коју су отпјевале чланице Етно групе „Свети Димитрије“. Потом су ученици рецитовали и пјевали о првом српском светитељу и просветитељу Светом Сави.

У својој бесједи свештеник Бранко Калаба поручио је да се и у будућности сабирамо око имена Светог Саве, који је поставио многе темеље, како у школству, тако и у медицини, економији и свим областима умјетности.

– Његовим дјелима обогаћено је наше културно и вјековно насљеђе. Нека вас Бог благослови и увијек буде присутан у све дане вашег живота – пожелио је Калаба.

Честитајући славу директор школе Момир Братић пожелио је ученицима и наставницима да слиједе пут светосавља и да сваки дан науче нешто ново.

– Као и предходних година и ове године Наставничко вијеће наградило је најбоље ученике у учењу и владању, као и побједника у Светосавском турниру у фудбалу – рекао је Братић.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да данас након 801 године како је Свети Сава поставио првог епископа у Невесињу, са поносом можемо да кажемо да смо свјесни његове улоге и значаја у школству, држави и цркви.

– Дај Боже да наши вриједни ученици проносе славу Невесиња по универзитетима Републике Српске и шире, и да са пуним поносом говоре да су завршили невесињску средњу школу – истакао је Авдаловић.

На крају светосавских свечаности су уручене дипломе ученицима без изостанака и одличним ученицима на полугодишту, као и побједнику традиционалног Светосавског турнира у малом фудбалу.

srednja savindan1

srednja savindan4

srednja savindan7

srednja savindan6

srednja savindan9

Верица Чупковић Авдаловић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520