-->

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УДРУЖЕЊА „НАСЉЕЂЕ“ НЕВЕСИЊЕ

06 novembar 2019

Поводом прозивања од стране појединаца и неких политичких партија Извршни одбор Удружења дјеце погинулих бораца насљеђе "Насљеђе" ОО Невесиње издао је саопштење за јавност:

„Позивамо све политичке субјекте и појединце у Републици Српској да у својим кампањама, наступима и дјеловању, како у току предизборне кампање, тако и уопште, не спомињу породице и дјецу погинулих бораца, борачке категорије нити користе било шта везано за Одбрамбено-отаџбински рат. У свом дјеловању убудуће, својим дјелима, а не причом покажите бригу за борачке категорије и то је једини начин. У супротном, жестоко ћемо реаговати на сваку злоупотребу борачких категорија у предизборним кампањама, као и у будућем дјеловању свих политичких партија и појединаца.

Драга господо,

- Јесте ли нас до сад питали коме и кад да додјелите повељу или плакету?

- Јесте ли нас питали кад сте измјестили Спомен собу из центра града на сами руб насеља Гвозд?

-Јесте ли свјесно "протјерали" из центра општине све што подсјећа на Одбрамбено-отаџбински рат?

-Јесте ли уважили наше примједбе на изглед Централног спомен обиљежја?

-Јесте ли нас подржали кад смо упутили иницијативу да се Спомен соба врати гдје је и била?

-Шта је са иницијативом да се Споменку Гостићу додјели улица у ужем општинском језгру?

-Знате ли колико је дјеце погинулих бораца још на бироу за запошљавање 24 године након завршетка рата?

-Знате ли колико породица погинулих бораца још чека на стамбено збрињавање?

-Знате ли колико породица погинулих бораца још чека на исплату ратне одштете?

-Зашто за вријеме ваше "владавине " нисте донијели правилник по коме нико од дезертера не може добити повељу, плакету или било какву општинску награду?

Питања и неријешених проблема има још много...

Гласно апелујемо на све странке, без разлике, да све везано за Одбрамбено-отаџбински рат, спомен обиљежја и важне датуме из истог ни у ком случају, нити на било који начин не користe за своје дјеловање.

Политици и политичким партијама није мјесто на спомен обиљежјима нити обиљежавањима значајних датума из сасвим једноставних разлога:

-Одбрамбено-отаџбински рат и његови хероји су једна од најсвјетлијих момената у српској историји; симбол српског, као никада тако прије, јединства како би се сачувала слобода, породице, земља и отаџбина;како би се стало на путу деценијским и вјековним страдањима којима је био изложен наш народ; како се не би дозволило да се та страдања понове никада више.

Ми се сваки дан присјећамо наших очева, бораца палих за слободу, за Републику Српску, за бољи и праведнији живот и за нас је сваки дан у години Митровдан! А, ви господо политичари се запитајте јесте ли створили услове за бољи, праведнији, поштенији и лакши живот за најзаслужније категорије становника Републике Српске, породице погинулих бораца и њихову дјецу, ратне војне инвалиде, демобилисане борце, ветеране Одбрандбено-отаџбинског рата. Драга господо, немојте дирати наше емоције и користити нас у ваше промоције докле год има иједно дијете погинулог борца да није ријешило животну егзистенцију!“

 

Извршни одбор УДПБ "Насљеђе" ОО Невесиње. У Невесињу 06.11.2019.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520