-->

ЗАВРШЕНА НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА: ГЛАВНЕ НАГРАДЕ ОСТАЈУ У НЕВЕСИЊУ

11 avgust 2019

 Традиционалним коњским тркама на Братачком лугу код Невесиња данас је завршена 144. Невесињска олимпијада. Након 53 одржане дисциплине и више приређених културних и туристичких садржаја спуштена је олимпијска застава на овогодишњем сабору традиције и витештва.

 lug 3

 

У три галоперске трке које су привукле највише пажње учествовало је 17 грла. Главне награда остају у Невесињу пошто су у трци пунокрвних коња највише степенице побједничког постоља припале домаћим одгајивачима. Награду од 4.000 КМ заслужило је грло Јагма Мирка Телетине из Невесиња, а награду од 2.500 КМ освојио је Душко Ђурасовић чије је грло Fast Ends друго прошло кроз циљ. На трећој степеници побједничког постоља Невесињцима се придружила породица Дунђер из Билеће.

lug 95

У трци арапских коња најбрже је било грло Ленкоран Дражена Дунђера из Билеће, испред Нумана Марка Остојића из Жабљака и Нахара Сава Аџића из Гацка.

lug 94

Мала трка босанско-брдских коња и мјешанаца донијела је радост Сашки Солдо из Невесиња пошто је њено грло Аполо прво прошло кроз циљ чиме је поновило прошлогодишњи успјех. Други је био Пламен Гојка Јанковића из Жабљака, а трећи Звјездан Данка бајата из Рогатице.

lug 93

Атрактивна дисциплина потезање конопа донијела је радост Невесињцима. Српски Соко је у финалу побиједио великог ривала Џими комерц из Апатина и попео се на највишу степеницу побједничког постоља.

lug 96

lug 98

Хици Милоша Марковића из Руме били су на нивоу прошлогодишњих што му је било довољно за још једну златну медаљу у бацању камена с рамена. Са резултатом 16,92 стамени Војвођанин надмашио је Бошка Ковачевића из Невесиња и Милорада Црепуљу из Бањалуке.

lug 99991

Млађани Душан Савић из невесињског села Крекови био је хит такмичења у потезању клипа, али у финалу није имао никакве шансе против тешкаша из Апатина Саше Станића.

lug 9995

У традиционалним и витешким дисциплинама и млади и стари жељели су да покажу снагу, спретност и спортско умијеће, али и да освоје примамљиве награде организатора.

У скоку удаљ и скоку увис водила се жестока борба између Радована Грозданића из Даниловграда, Зорана Шуковића из Гацка и Александра Крајишника из Апатина.

На крају је Грозданић са дужином 3,24 освојио злато у скоку удаљ, а  Крајишник је прескочио летвицу од 1,46 што му је било довољно за најсјајније одличје.

lug 991

Традиционална дисциплина скакање на мијех брзо је завршена на разочарење публике.

Пеђа Нинковић из Требиња показао је да његов тријумф од прошле године није био случајност пошто је већ у првом покушају врло вјешто савладао необични олимпијски реквизит.

lug 9991

На стуб висок десет метара хитро се попео прошлогодишњи побједник Јован Ступар из Апатина. Остали такмичари  нису били ни близу резултата спретног Војвођанина.

Stupar 2

У боју на брвну Александар Крајишник је са трона скинуо Данила Ковачевић из Невесиња.

lug 9993

На старт трке са јајетом у кашици појавили су се олимпијци различити по стасу и годинама, а на циљ је први стигао Михаило Тодоровић из Гацка.

lug 997

У трци у џаку Александар Крајишник је за длаку умакао прекаљеном невесињском олимпијцу Радомиру Андрићу.

lug 993

Врело поподне у срцу Невесињског поља ометало је такмичаре да пруже свој максимум, али је остала јака жеља за побједом. Олимпијци су се пуни утисака вратили кући, они најбољи са медаљама и вриједним новчаним наградама. Најуспјешнији олимпијац био је Александар Крајишник из Апатина са три златне и двије сребрне медаље.

lug 99998

 

 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520