-->

ОТВОРЕНА САОБРАЋАЈНИЦА НА КИЛАВЦИМА, ПОЧЕЛИ РАДОВИ У УЛИЦИ МИЛОША ОБИЛИЋА

26 jun 2019

Вршилац дужности директора предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић, народни посланик Илија Таминџија и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић пустили су данас у саобраћај везни пут у индустријској зони на Килавцима који повезује регионални пут Невесиње-Берковићи и магистрални пут Невесиње-Гацко.

Озваничили су и почетак радова на рехабилитацији магистралног пута М 6.1 на дионици која пролази кроз град. Договорени су и нови инфраструктурни саобраћајни пројекти и потврђени приоритети које је усвојио Општински парламент за повезивање на будући Коридор 5Ц.

 

Put 2

Пројекат изградње везног пута вриједан 266.000 КМ финансирало је предузеће „Путеви РС“. Изградњом саобраћајнице ријешено је проблематично укрштање регионалног и магистралног пута на улазу у Невесиње из правца Берковића и Гацка. Поред тога, приградска насеља Гвозд и Килавци добила су најкраћу саобраћајну везу.

В.д. директора предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић каже да ће нова саобраћајница допринијети бржем и безбједнијем саобраћају. Подржао је и иницијативу општине Невесиње за повезивање на будући коридор 5Ц.

Нешић је истакао добру сарадњу са локалном управом која је резултирала са више реализованих пројеката као што су кружни ток код Општине, Улица Цара Душана, мост у Зовом Долу.

Он је најавио да ће у путну инфраструктуру на подручју Херцеговине ове године бити уложено око 25 милиона марака.

Put 3

Народни посланик Илија Таминџија наглашава да је општина Невесиње одредила да приоритет у изградњи саобраћајне инфраструктуре буде повезивање са коридором 5Ц, али то никако не значи да се одустаје од рехабилитације путног правца према Берковићима.

− На струци је да утврди најбоље рјешење за повезивање са најближом тачком конекције са коридором –истакао је Таминџија додајући да у овом тренутку још није дефинисано да ли ће то бити тунел или неко друго оптимално рјешење.

Он је рекао да општина Невесиње и Влада РС нису одустали од пута према Берковићима наглашавајући да ће се реконструкција ове регионалне саобраћајнице одвијати сходно пројектној документацији.

Put 5

Начелник општине Миленко Авдаловић је досадашњу сарадњу са предузећем „Путеви РС“ оцијенио као веома успјешну будући да је у посљедњих годину дана урађено више пројеката који су модернизовали саобраћајну инфраструктуру на подручју општине Невесиње. Авдаловић је најавио да ће општина Невесиње финансирати постављање расвјете уз новоотворену саобраћајницу на Килавцима. Он је указао и на значај изградње кружног тока код Спортске дворане који би поправио безбједност саобраћаја на овој фреквентној тачки. Договорено је да овај пројекат уђе у план Путева РС за наредну годину.

Put 6

Данас је озваничен и почетак радова на рехабилитацији магистралног пута М 6.1, на дионици која пролази кроз град, односно у Улици Милоша Обилића. Предузеће „Невесињепутеви“ вршиће комплетно пресвлачење улице новим слојем асфалта, а ЈП „Водовод“ ће урадити реконструкцију водоводне и канализационе мреже.

Put 7

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520