-->

ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ У НЕВЕСИЊСКОМ ВРТИЋУ ПОХАЂА 65 МАЛИШАНА

15 mart 2019

Вртић „Света Евгенија царица Милица“ и ове године 1. марта почео је реализацију тромјесечног програма „Припрема дјеце пред полазак у школу“, који Министарство просвјете и културе Републике Српске проводи од 2011. године с циљем да се предшколско васпитање и образовање учини доступним што већем броју дјеце предшколског узраста.

Овим програмом обухваћено је 65 невесињских малишана. Подијељени у двије групе, они ће у вртићу боравити по три сата дневно, од 16 до 19 часова.

Директорица невесињског Вртића „Света Евегнија царица Милица“ Милена Капор истиче да програм припреме дјеце пред полазак у први разред није обавезан и да је намијењен искључиво дјеци која нису редовни полазници вртића.

„Главни циљ је социјализација дјеце, да се омогући сваком дјетету у предшколској доби игра и дружење са вршњацима. То је период њиховог интегрисања у нову средину и представља нешто чему треба посветити посебну пажњу“, каже Капорева. Додаје да је посебно радује то што су у програм укључена дјеца како из градских, тако и из руралних подручја.

Током тромјесечног боравка у вртићу будући прваци ће проћи програм предшколског васпитања и образовања - физичког и социјално-емоционалног развоја, као и развоја говора, комуникације и стваралаштва.

Дјечији вртић „Света Евгенија царица Милица“ може се похвалити завидним статистичким подацима, који говоре да у овој предшколској установи, у примарној групи и играоници, сваке године борави од 96 до 98 одсто будућих првачића.

Директорица Милена Капор напомиње да ће и ове године, осим програма „Припрема дјеце пред полазак у школу“, реализовати и пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“, који је припремио Јавни фонд за дјечију заштиту РС у циљу задовољавања развојних потреба дјеце.

„Протекле двије године наши предшколци љетовали су у Бечићима. Носимо позитивне утиске, па смо одлучили да се и ове године пријавимо на конкурс“, рекла је Капорева.

Позвала је заинтересоване родитеље да поднесу захтјев Центру за социјални рад.

„Конкурс је отворен до 18. марта, а све додатне информације везано за реализацију пројекта родитељи могу добити у Центру за социјални рад у Невесињу и у Вртићу“, закључила је директорица невесињске предшколске установе Милена Капор.

 

 

ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520