-->

ЕТНО ГРУПА СИМОНИДА И ЦРКВЕНИ ХОР КРАЉ МИЛУТИН ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

12 novembar 2018

Етно група Симонида и Црквени хор Краљ Милутин прославили су јуче крсну славу посвећену српским краљевима Милутину и Драгутину и краљици Јелени Анжујској.

Након свете литургије коју су служили мјесни свештеници, пресјечен је славски колача, а потом је у порти храма Вазнесења Господњег приређено послужење за све госте.

Било је ово лијепо дружење уз трпезу љубави коју су припремиле ове вриједне дјевојка, а све то уз пјесму и разговоре са гостима који су својим присуством увеличали овај дан.

Чланице Етно групе Симонида су Нађа Килибарда, Наташа Брењо, Адријана Ковачевић, Марина Тодоровић, Анђела Братић, Јелена Лиздек, Ирина Килибарда, Нина Голијанин и Милош Ристић, а групу води професорица Јелена Килибарда. Са радом су почели крајем 2015. године, а нешто касније је формиран Црквени хор Краљ Милутин.

Његују традиционалну српску музику коју, како кажу, желе да отргну од заборава, а на њиховом репертоару могу се наћи духовне, традиционалне и забавне пјесме.  

Професорица Јелена Килибарда истакла је да им је циљ очување традиционалног музичког блага у оригиналном облику, али да и кроз модерне аранжмане желе да оставе свој печат у музици.

- Ове године имали смо велики број наступа како у нашем граду, тако и у региону. Наступали смо на Цетињу, у Херцег Новом, Тивту, Будви, Требињу, Билећи, Мостару, Београду, Нишу а најдражи нам је био наступ у Дизелдорфу, када је устоличен владика Григорије – појаснила је Килибарда.

Simonida slava 2

Од оснивања па све до данас група је имала велики број наступа на манифестацијама и културним догађајима.

Први самостални концерт приредили су у августу ове године, у оквиру манифестације Невесињска олимпијада, када је многобројна публика уживала у изворним српским пјесмама. Подршку током концерта пружили су им навијачи Црвене Звезде, који су непосрено прије концерта дошли са Вележовог стадиона, гдје је одиграна утакмица ветерана Црвене Звезде и Вележа. Било је то лијепо дружење које ће заувијек остати у сјећању свих оних који су ту вече били у порти Саборног храма.

Од почетка ове године дјелују као Удружење грађана Етно група Симонида Невесиње.

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520