-->

ПУТЕВИ ЗДРАВЉА СТИГЛИ У НЕВЕСИЊСКУ БОЛНИЦУ

30 oktobar 2018

У посљедњој емисији „Путеви здравља“ БХТ1 емитован је прилог о невесињској Болници у којем је ова здравствена установа представљена у најљепшем свјетлу. Већ у уводу емисије је наглашено да се ради о болници великих могућности са најсавременијом опремом и специјалним хируршким захватима.

Milivojevic

Директор Болнице Велибор Миливојевић рекао је да установа има пет организационих јединица ̶ гинекологију, педијатрију, интерну медицину, неурологију и хирургију.

„Након пресељења у овај прелијепи објекат остварили смо сарадњу са еминентним стручњацима из Београда, првенствено са Клиничког центра Србије, академиком проф. др Предрагом Пешком, проф. Кецмановићем, проф. Матићем и са доктором Анђелићем из Суботице. Сваки од њих донио је најбоље из сфере онога што ради и дао печат овој установи. Њихов долазак није само добробит за пацијенте, него и за све запослене у Болници Невесиње, јер ми свакодневно радимо нове искораке, едукујемо се, оспособљавамо и учимо с надом да ћемо и ми сами једном преузети читав посао“, испричао је Миливојевић.

Pesko

Појаснио је да се професор Пешко бави најзахтјевнијом хирургијом једњака и желуца, а професор Кецмановић хирургијом абдомена мале карлице, гдје ради најзахтјевније захвате код пацијената код којих је узнапредовала малигна болест и када се практично ради читаво одстрањење трбушне марамице.

„Доктор Анђелић ради захвате на женским репродуктивним органима који су обољели или немају адекватну функцију и све се завршава лапараскопијом“, рекао је Миливојевић.

Пацијенти у Невесиње стижу из цијеле Републике Српске, а све чешће и из Федерације БиХ, Црне Горе и Хрватске. Миливојевић каже да је интересовање пацијената велико пошто су услови у којима ради болница одлични, а и цијене су много прихватљивије него у региону.

Објашњавајући како је у малом Невесињу било могуће остварити тако велику причу, Миливојевић је нагласио да оно што Невесињце издваја свакако је велико срце.

„Када имате велико срце, то је онда и велика љубав, и када се та љубав даје, човјек је спреман и да помогне, па имамо данас овакву болницу гдје пуним и отвореним срцем дајемо себе пацијентима“, поручио је Миливојевић на крају прилога „Путеви здравља“ БХРТ-а.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520