-->

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАНА ГОДИШЊА СКУПШТИНА РЕГИОНАЛНОГ УДРУЖЕЊА МС

12 oktobar 2018

У Невесињу је данас одржана редовна годишња Скупштина Удружења мултипле склерозе регије источне Херцеговине на којој је разговарано о раду удружења у овој години и актуелним проблемима инвалидних лица у Републици Срској. Представљени су и планови на наредну годину. Осим чланова Скупштине састанку су присуствовали и гости из удружења мултипле склерозе регија Бирач и Семберија, Сарајевско-романијске регије, мостарског Удружења „Вјера и борба“, те представници републичке и локалне власти, јавних установа и удружења.

MS sk 2

Предсједник Удружења МС Бранимир Таминџија представио је најзначајније пројекте, хуманитарне активности и иницијативе у којима су учествовали чланови Удружења и њихови партнери. Истакао је одличну сарадњу са локалном управом, републичким институцијама и међународним донаторима.

Таминџија који је и предсједник Скупштине Центра за координацију и подршку лица са инвалидитетом Источне Херцеговине рекао да је прије неколико дана из Кабинета Предсједника РС Милорада Додика стигла помоћ од 5.000 КМ која је утрошена за прехрамбене пакете и лијекове за обољеле од МС.

Говорећи о плановима за наредни период Таминџија је навео оснивање савеза удружења обољелих од мултипле склерозе на нивоу Републике Српске, те активности на доношењу новог закона о јединственим начелима и оквиру  материјалне подршке лицима са инвалидитетом у РС. Најавио је и наставак сарадње са УНДП-ом и припреме за велику хуманитарну акцију за вишечлане породице у стању социјалне потребе.

MS sk 3

Предсједник Удружења обољелих од МС регије Бирач Милан Стјепановић оцијенио је да је неколико удружења својим радом успјело да врати углед и поштовање обољелих и да је сада њихов статус много бољи него прије десетак година. Истакао је и потребу формирања савеза удружења обољелих од мултипле склерозе на нивоу РС који би допринио лакшем рјешавању проблема ове категорије инвалидних лица.

Подршку Удружењу МС упутили су начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић и народни посланик Илија Таминџија исказујући поштовање према људима који се носе са тешком болешћу, али стижу и да рјешавају друштвене проблеме других инвалидних лица.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520