-->

У НЕВЕСИЊУ ОТВОРЕНА КРУЖНА РАСКРСНИЦА НА ТРГУ АЛЕКСЕ ШАНТИЋА

07 septembar 2018

Вршилац дужности директора предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић и начелник општине Миленко Авдаловић пустили су данас у употребу новоизграђену кружну раскрницу на магистралном путу Невесиње - Мостар. Отварању кружног тока на Тргу Алексе Шантића присуствовали су и народни посланици Илија Таминџија и Драган Ристић.

ЈП „Водовод“ је раније завршило уградњу цјевовода на овој локацији који ће омогућити прикључење новог водовода Удбина – Невесиње на јавни водоводни систем у граду.

nešić tamindžija

В.д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић нагласио је да ће након завршетка кружне раскрснице у коју је уложено 180.000 КМ ово предузеће заједно са Владом Републике Српске до краја године почети реконструкцију и рехабилитацију Улице Милоша Обилића, изградњу још једеног кружног тока у граду и спојног пута на Килавцима који ће повезати регионални пут Невесиње - Берковићи и магистрални пут Невесиње - Гацко.

За наредну годину Нешић је најавио велику инвестицију на магисталном путу Невесиње - Мостар.

Народни посланик Илија Таминџија изразио је захвалност „Путевима РС“ који су ове године поред кружног тока урадили рехабилитацију дионице регионалног пута Невесиње - Берковићи и савремени мост у Зовом Долу. Он је рекао да се у 2019. години очекује рјешење за магистрални пут Невесиње - Мостар, изградњом тунела или реконструкцијом постојеће трасе преко превоја Гребак.

Таминџија је најавио да ће за десетак дана бити завршен историјски пројекат довођења питке воде са Удбине у који је ХЕТ уложио преко седам милиона марака. Најавио је и завршетак Тржног центра и Бензинске пумпе, те активирање Сушаре и Пилане, напомињући да су то приватне инвестиције које ће отворити 70 нових радних мјеста.

kružni tok 3

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да општина након завршетка улице Цара Душана и кружног тока пажњу усмјерава на друге пројекте.

− Из буџета је издвојено 130.000 КМ за набавку цијеви и пратећих елемената за промјену водовода у Улици Милоша Обилића − истакао је Авдаловић додајући да је у плану и изградња новог кружног тока на раскрсници Улице Немањића и Улице 9. јануара поред бивше касарне, те спојног пута између регионалне и магистралне саобраћајнице на Килавцима.

Ове инвестиције биће огледало Невесиња, закључио је Авдаловић.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520