-->

ОТВОРЕН 23. ФЕСТИВАЛ ОМЛАДИНСКИХ ПОЗОРИШТА РС

16 septembar 2024

У Центру за културу „Небојша Глоговац“ вечерас је отворен 23. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске. Прву представу одиграли су полазници драмске секције Центра за културу, под руководством глумице Драгане Матрак Буквић. Представа „Испочетка“ је одушевила невесињску публику која је вишеминутним аплаузима младе глумце неколико пута враћала на бис.

festival o.p. publika

Отварајући вечерашњи Фестивал омладинских позоришта РС начелник Општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да Центар за културу „Небојша Глоговац“ као културна институција постаје препознатљив у РС и региону.

„Веома ми је драго што је сала вечерас пуна и што ће у нашем граду наступати омладинска позоришта из цијеле Републике Српске, а посебно ми је задовољство што ће прву представу играти наша млада глумачка екипа која је  постала препознатљива не само у Невесињу, него и шире“, истакао је Авдаловић.

Он је додао да свима који су поводом Фестивала дошли у Невесиње жели добар и успјешан посао.

festival o.p. Avdalovic

Селектор Фестивала Новица Богдановић нагласио је да је овај Фестивал специфичан јер је путујући и сваке године се организује у неком другом граду.

„Ово је круна рада омладинских сцена које раде читаву годину и само најбоље представе имају прилику да дођу на овај Фестивал који је такмичарски. Жири ће додијелити награде за најбољу представу и најбоља глумачка остварења“, рекао је Богдановић.

Он је похвалио невесињску публику која је у великом броју подржала вечерашњу манифестацију и додао да предосјећа да ће се у Невесињу дешавати неки лијепи културни пројекти и успјешна позоришна будућност.

festival o.p. Bogdanovic

Директор невесињског Центра за културу Александар Вуковић нагласио је да Фестивал има за циљ да промовише младе таленте и пружи им платформу за излагање својих умјетничких доживљаја.

„Позориште је важан дио културе и сматрамо да је подршка младим умјетницима кључна за развој наше културне сцене „ истакао је Вуковић и додао да ће ова културна манифестација обухватити разноврстан програм, укључујући представе различитих жанрова, радионице и дискусије.

Према његом ријечима, окупљање оваквог карактера представља одличну прилику за младе умјетнике да се упознају и размјене стечена искуства.

festival o.p. Aco

Након представе „Испочетка“ уприличен је округли сто о представи.

Фестивал омладинских позоришта РС биће настављен сутра представом Омладинског позоришта Билећа и Аматерског позоришта „Даске“ из Лакташа.

festival o.p. 2

festival o.p. 5

festival o.p. 3

festival o.p 1

festival o.p. 4

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520