-->

НЕВЕСИЊЕ И ГАЦКО У КАРАВАНУ 3X3 ЛИГЕ РС

23 maj 2023

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић изјавио је да ће у недјељу, 28. маја, турниром у Угљевику почети сезона “Никшићко пиво 3×3 лиге Републике Српске”, која се ове године игра у чак 25 локалних заједница.

Финални турнир заказан је за 6. август у Градишци.

– Побједник финалног турнира, на коме ће наступати најбоље екипе из Српске, осваја слот за `Понт ду Гард челенџер 2023” који се игра 1. и 2. септембра у Верс Понт ду Гарду, захваљујући подршци Кошаркашког савеза Српске, Кабинету предсједника Републике Српске, као и Министарству породице, омладине и спорта – навео је Ђурђевић у писаној изјави.

Он је истакао да су они дали техничку, административну, али и сваку другу подршку како би промовисали 3×3 лигу у Српској.

– Једноставно, процијенили смо да је то нешто што носи модерно вријеме, а 3×3 је и олимпијски спорт и зато смо дали подршку овој организацији. Кроз то видимо прилику да се наше екипе и наши момци такмиче на међународној сцени, што је за нас велика част. Никад се не зна, можда неко из Републике Српске буде представљао БиХ на Олимпијским играма – рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је ова лига најмасовнија у БиХ, а сигурно и најбоље организована.

– Највећа заслуга зато иде момцима из 3×3 савеза који су то довели на озбиљан ниво, а ми смо ту да им пружимо подршку. Битно нам је да се сви турнири играју по истим ФИБА правилима, имамо усвојене пропозиције такмичења које смо заједно усагласили – истакао је предсједник Кошаркашког савеза Српске.

Предсједник 3×3 Република Српска Љубиша Шикарац изразио је захвалност Кошаркашком савезу на подршци свих ових година, али и институцијама Српске, Кабинету предсједника, ресорном министарству, спонзорима, а велику помоћ даје и свих 25 локалних заједница које су помогле турнир у свом граду.

Шикарац је рекао да су турнири лиге ове сезоне од Међународне кошаркашке Федерације 3×3 добили виши ниво када је у питању бодовање приликом учествовања на њима.

Након Угљевика, слиједи пет турнира у јуну – Вишеград, Петрово, Бањалука, Братунац, Трн /Лакташи/ и Добој.

– И ове године очекује нас паклени јули, када је на распореду 14 турнира. Први јулиски турнир је у Модричи, затим у Козарској Дубици, Теслићу, Дервенти, у караван се вратило Невесиње, а након тога слиједе Лакташи, те Гацко и Фоча који су од ове године дио лиге – наводи се у саопштењу.

Слиједе Нови Град, Прњавор, Лопаре, Шамац, Брод и јулски распоред завршава у Источном Дрвару.

– У августу се, осим финалног турнира, играју турнири у Приједору, Шипову и Бијељини. И ове сезоне сви 3×3 турнири имаће лајв пренос на званичном `Јутјуб` каналу, те спикера и студио гђе техничке могућности дозволе -пише у саопштењу.

Пале ће ове године по седми пут бити домаћин Лајт квест турнира који ће се играти 24. и 25. јуна, а побједник осваја слот за челенџер у француски Бордо, док побједник турнира у Прњавору, који се игра 22. и 23. јула, узима слот за пољски Лублин.

3x3

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520