-->

ОПШТИНА ИСТОЧНИ МОСТАР ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ – СВЕТУ ОГЊЕНУ МАРИЈУ

30 jul 2017

Светом литургијом, славским обредом и поменом погинулим борцима, Општина Источни Мостар обиљежила је данас крсну славу – Свету Огњену Марију.

Свету литургију у Цркви светих мученика на Зијемљима служио је ставрофор Небојша Радић, а потом су вјерници приступили светој тајни причешћа.

zijemlja1

Делегације Општине Источни Мостар, Општинске Борачке организације Невесиње и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Невесиње, код Спомен обиљежја положиле су цвијеће и одале почаст погинулим борцима из протеклог Одбрамбено – отаџбинског рата.

Zijemlja3

Након парастоса, у просторијама Мјесног дома обављен је обред ломљења славског колача, а потом су услиједиле здравице домаћина и гостију.

Честитајући славу свештеник Небојша Радић пожелио је да Света Марина буде заштитница овог малог мјеста и да га просвијетли вјером Христовом.

- Да нам Господ подари вјеру великомученице Марине, да не издамо Христа и цркву нашу, него да она буде слика и одлика нашег живота – нагласио је Радић.

Он је поручио да сви заједно треба да штитимо и чувамо ово мјесто, како жртва људи којима одајемо помен, не би била узалудна.

Начелник Оштине Источни Мостар Божо Сјеран поручио је да ће се локална власт потрудити да побољша квалитет живота свих људи који живе на овом простору.

- Ова општина има наду за опстанак и наш задатак је да одржимо живот на овом веома важном и нама драгом дијелу Републике Српске – истакао је Сјеран.

Доласком у завичај своје емоције није крила Љиљана Тришић, директор Агенције за форензичка испитивања и вјештачења БиХ, која је рекла да користи сваку прилику да дође у своје родно мјесто и помоли се за душе свих погинулих који су своје животе дали за Републику Српску.

- Ово мјесто је погодно за производњу здраве хране и надам се да ће људи препознати тај потенцијал и учинити га бољим и љепшим за живот – додала је Тришић.

zijemlja7

Прилику за наредно окупљање око овог светог Храма заљубљеници у свој завичај имаће трећег септембра, када се сваке године, прве недјеље по Великој Госпојини одржава народни сабор.

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520