-->

ТРЕБИЊЕ: ИЗВРШЕНА ПРИМОПРЕДАЈА РЕСПИРАТОРА БОЛНИЦАМА У СРПСКОJ

06 jul 2020

 

У Требињу је данас извршена примопредаја 10 респиратора за здравствене установе у Републици Српској које је донирала "Електропривреда Републике Српске", а којој је присуствовао и министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Електропривреда Републике Српске донираће десет клиничких респиратора болницама у Српској. По један респиратор биће дониран свим болницама. У требињску болницу данас је стигло и пет респиратора у оквиру акције "Респиратор за Српску".

Захвалност за набавку клиничких респиратора стиже из свих Болница Српске у које се упућује ова медицинска опрема.

Велибор Миливојевић, директор Болнице у Невесињу, истиче да су болнице у Српској добиле најквалитетнију опрему на којој ће здравстени радници моћи добро да раде, а пацијенти да имају бољу здравствену заштиту.

Из Електропрвреде Српске истичу да су на почетку пандемије одлучили да дају свој допринос у помоћи здравственом систему Српске. Најбоља помоћ, сматрали су, јесте набавка респиратора.

- Уз помоћ Славена Ристића, који је започео акцију набавке респиратора у Срспку, и посредством Црвеног крста из Бијељине, успјели смо након три мјесеца, да респираторе допремимо у Требиње. Да није било дипломатских веза српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, питање је да ли би то било и сада. И даље смо спремни да сваке године учествујемо у набавци медицинских апарата за здравствене установе, јер смо свјесни да је здравље приоритет - нагласио је директор ЕРС Лука Петровић.

SERANIC TB4

Министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић захвалио се Електропривреди Српске и свим друштвеноодговорним компанијама које су набавиле значајну количину медицинске опреме.

- Ово само представља наставак наших даљих активности у смислу јачања капацитета када је ријеч о опреми болница у Републици Српској с обзиром на то да ћемо се припремати и за сезону октобар-април наредне године. Тада очекујемо пораст броја лица која ће имати потребу за респираторима, будући да ћемо имати удружено вјероватно дјеловање вируса грипа и вируса корона - рекао је министар Шеранић.

У акцији “Респиратори за Српску“, купљено је 50 респиратора за болнице у Српској.

Представник организатора акције Александар Савић навео је да је данас подијељелно по пет респиратора за требињску и болницу у Источном Сарајеву, као и један респиратор за болницу у Фочи.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520