-->

ВУЧИЋ ОБЕЋАО: Србија финансира реконструкцију Старог града, духовни центар у Мркоњићима, дионицу пута до Фоче…

10 april 2018

Предсједник Србије Александар Вучић обећао је да ће Србија финансирати пројекат реконструкције требињског Старог града – у висини од 2 милиона евра.

Поздрављен аплаузима више хиљада Требињаца и Херцеговаца који су дошли на требињски Трг слободе да поздраве предсједнике Србије и Српске, који данас бораве у Требињу – Вучић је рекао да је данас договорено да Србија финансира и изградњу водовода на Баљцима код Билеће – у висини од 300.000 евра.

„За стари град у Требињу ваш градоначелник је /од Србије/ обезбиједио 2 милиона евра – 800.000 хиљада вам иде одмах ове године, а остатак наредне године кад пројекти буду завршени“, поручио је Вучић.

Предсједник Србије је подсјетио да је Србија раније издвојила 500.000 евра за градњу вртића, да је већ уплаћено 400.000 евра за пројекат православног духовног центра у Мркоњићима, те потврдио да ће Србија градити и дионицу магистрале кроз Херцеговину од Тјентишта до Фоче.

„Издвојићемо најприје са пет милиона марака, а послије ћемо да наставимо како би вам пут до Вишеграда и Србије био и лакши и краћи“, поручио је Вучић.

Финансијка помоћ пројектима у Српској, казао је Вучић, из мјесеца у мјесец и из године у годину биће све већа.

„А кад вам кажу да је Србија нешто обећала, то је код нас у року од седам дана испуњано“,казао је Вучић, додајући да је импресиониран дочеком Требињаца и Херцеговаца на Тргу слободе.

„Најрадије бих заплакао од среће јер сам радостан колико поштујете и волите Србију – баш као што и ми волимо Републику Српску“, казао је Вучић.

Vucic trebinje 2

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да подршка Србије разним пројектима у Републици Српској најбоље свједочи да су Српска и Србија управо у мандату предсједника Вучића постигли највиши ниво сарадње.

„Посљедњих година сарадња је далеко најбоља. Братска подршка никад није изостајала, али никада није била овако конкретна. Али оно што је најважније – ми смо један народ и он живи једном душом и једним срцем… Желимо да Дрина све мање буде граница и да као граница нестане једног дана“, поручио је предсједник Додик.

Требињцима у Херцеговцима на Тргу слободе обратио се и градоначелник Требиња Лука Петровић.

„Ови људи нису дошли са ријечима већ са дјелима. То су показали дјечијим вртићем, духовним центром у Мркоњићима, а показаће још на многим другим пројектима који предстоје. А ова дјела народ Србије плаћа и за то им велико хвала“, поручио је Петровић.

Он је додао да је за наш народ најважније да постоји исказано јединство два предсједника.

„То значи да смо на правом путу и да имамо будућност“, истакао је Петровић.

РАДИО ТРЕБИЊЕ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520