-->

ПРВАЧИЋЕ ДОЧЕКАЛИ ПЈЕСМОМ, ИГРОМ И ПОКЛОНИМА

31 avgust 2017

Поводом почетка нове школске године, вечерас је у Спортској сали Основне школе „Ристо Пророковић“, приређен свечани пријем за будуће ђаке прваке и њихове родитеље.

Добродошлицу новим првацима пожељели су ученици старијих разреда, радници школе и представници локалне управе.

Пригодну свечаност, њима у част, приредили су ученици рецитаторске, литерарне и музичке секције, малишани из вртића „Света Евгенија царица Милица“, чланови Плесне групе „Летс денс“ и ученици Музичке школе „Свети Роман Мелод“, који су пјесмом, игром и прелијепим кореографијама показали шта су све научили током школовања и тиме пружили подршку и охрабрење првачићима за нови почетак.

Prvacici8

Prvacici11

Ове године први разред похађаће 97 малишана, што је за три ученика мање него прошле године.

Директорица школе Мара Шаран нагласила је да ће се школа трудити да унаприједи квалитет рада и да ученицима пружи што квалитетније образовање и васпитање кроз наставни процес и ваншколске активности.

- Драга дјецо, добро дошли у нашу велику породицу, да вам боравак у школи донесе пуно срећних тренутака, да стекнете пуно знања и нових пријатељстава – рекла је Шаран.

Prvacici3

Она се захвалила начелнику Општине за помоћ коју су пружили за уређење школских објеката и дворишта, као и вртићу „Света Евгенија царица Милица“, Музичкој школи „Свети Роман Мелод“, Плесном клубу „Летс денс“ и другим организацијама и установама у нашем граду на успјешној сарадњи са основном школом.

Prvacici4

У име локалне управе будуће првачиће поздравио је начелник Општине Миленко Авдаловић и пожелио им пуно среће и успјеха у новој школској години.

- Желим да школу схватите као радост и почетак једног новог лијепог живота, другарства и дружења, али и поштовања и уважавања према вашим учитељима и наставницима – истакао је Авдаловић.

Општина Невесиње и ове године првачићима је подијелила скромне поклоне, а за све ученике првих и других разреда сутра, кад и званично почиње почетак нове школске године, биће додијељени бесплатни уџбеници које је обезбиједило Министарство просвјете и културе РС.

За одличне ученике из породица са четворо и више дјеце, од 3. до 9. разреда, уџбенике је обезбиједило Министарство породице омладине и спорта РС.

Prvacici30

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520