-->

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ УЛАЗИ 1.080 НЕВЕСИЊСКИХ ОСНОВАЦА

29 avgust 2017

Школско звоно у Основној школи „Ристо Пророковић“ у петак, 1. септембра означиће почетак наставе за 1.080 ученика. У новој школској години настава ће бити организована у  матичној школи, шест деветоразредних и четири петоразредне подручне школе. Први разред похађаће 97 малишана који се први пут суочавају са школским обавезама. У односу на прошлу школску годину невесињска основна школа имаће 24 ученика мање.

OS 3

Рационализацијом мреже основних школа  коју је  крајем јула усвојила Влада РС настава у  подручним школама у Придворцима, Оџаку и Зовом Долу  биће извођена у комбинованим одјељењима, док је накнадно одлучено да остане  ранији статус школе у Кифином Селу.

Директорица школе Мара Шаран поврдила је да  нико од наставника није изгубио радно мјесто.

− Према првој информацији 13 наставника је требало да остане без пуне норме часова, али смо направили нову организацију рада тако да  ће сви ти људи бити ангажовани у нашој школи и у сусједним општинама − појаснила је Шаран.

OS 2

Иако је било иницијатива да се у новој школској години разредна настава за све ученике изводи у двије смјене, због немогућности организовања превоза ученика остаће стари модел.

Шаран каже да лично сматра да су ученици у другој смјени у неравноправном положају и да имају смањене могућности за извођење слободних активности. Она је потврдила да су се Школски одбор, Наставничко вијеће, Савјет родитеља и стручни активи школе на састанку са представницима локалне управе сагласили да се до наредне школске године  обаве припреме за организацију  јавног превоза  како би се увеле седмичне смјене за све ученике.

Министарство просвјете и културе РС одобрило је ОШ „Ристо Пророковић“ да организује продужени боравак у школи  за 50 ученика. Заинтересованост родитеља у Невесињу  за програм збрињавања дјеце прије или након завршетка наставе је порасло, тако да ће у посебно уређеном простору матичне школе боравити двадесетак малишана више него прошле школске године.

Директорица Шаран подсјећа да је током љетњег распуста постављена расвјета и уређено двориште школе, а обновљена је и фасада на Малој школи. Нагласила је да ће се менаџмент и наставници трудити да проведу што квалитетније образовање и одгој дјеце. Шаран је најавила да ће увести нове секције, активирати школски оркестар и хор и интензивирати сарадњу са јавним установама на локалном нивоу.

OS 4

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520