-->

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ И УНДП ПРИРЕДИЛИ ПОСЛОВНО-ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ

12 avgust 2017

У оквиру Невесињске олимпијаде вечерас је одржан Пословно-инвестициони форум са дијаспором који је организовала Општина Невесиње у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација(УНДП).

Форум је окупио привреднике и пословне људе из Херцеговине, али и региона као и јавне раднике из Невесиња и представнике Општинског удружења привредника.

forum 4

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је циљ организатора да овај скуп прерасте у традиционално окупљање пословних људи који би се састајали сваке године у оквиру Невесињске олимпијаде.

- Ми прије свега желимо да представимо нашим гостима пројекте који су већ заживјели у Невесињу, као што су текстилни погон послодавцаиз Подгорице и пројекат УНДП-а за унапређење рада у невесињској болници - додао је Авдаловић.

Он је нагласио  да је циљ скупа  и да се најаве неки нови пројекти поводом којих ће ускоро бити усвојен Регулациони план за индустријску зону Шипад као и нови Регулациони план за бившу касарну „Невесињска пушка“ у склопу којег ће бити пословно-привредна зона, стамбена зона и простор предвиђен за културне и спортске садржаје.

Авдаловић се посебно захвалио УНДП-у и Швајцарској амбасади који су помогли организацију овог скупа . Он је изразио наду да ће вечерашње окупљање привредника и пословних људи резултирати економским растом и отварањем нових радних мјеста у Невесињу.

forum 3

Један од учесника Форума Петар Савић, привредник  из Црне Горе који је иначе поријеклом из Невесиња, рекао је да до краја године планира отворити погон за производњу браварије, ПВЦ и алуминијских профила који би били пласирани на тржиште Црне Горе и Албаније.Овај погон који ће се звати „Алкоп“ запослиће у почетку осам радника, а касније се планира и проширење производње, потврдио је Савић.

Вечерашњи пословно- инвестициони форум везан је за пројекат „Дијаспора за развој“.

forum 2

 

СЛАВЕНКА ГОЛИЈАНИН

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520