-->

НЕВЕСИЊЦИ ПРЕДСТАВИЛИ ЕТНОГРАФСКО БЛАГО И ТРАДИЦИОНАЛНУ ГАСТРОНОМИЈУ

12 avgust 2017
Велики број излагача представио је данас своје производе на 13. сајму пољопривредних производа и ручних радиности на платоу Градске пијаце у Невесињу, који се одржава у оквиру 142. Невесињске олимпијаде. Сајам је отворио начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић.
sajam 454545
Произвођачи су на штандовима изложили млијечне и пчелиње производе, кромпир, алкохолна пића, прехрамбене и друге производе по којима је препознатљив овај херцеговачки крај.
Стручни жири којим је предсједавао проф. др Ранко Поповић са Пољопривредног факултета из Подгорице и два члана комисије Борислав Миливојевић из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди из Требиња и  в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић, и ове године одлучили су да приликом додјеле обухвате што већи број излагача.
sajam 17 15
Страхиња Савић и Мирјана Кравић имали су најбољи пуномасни сир из мијеха. Прва награда за најукуснији кајмак припала је Сузани Савић.
 Да су Невесињци гостољубив народ и добри домаћини могло се видјети на штандовима Анђелка Вукотића и Радована Чоловића гдје се пробао најбољи пршут и најквалитетнија ракија шљивовица. 
Најукуснија традиционална јела ове године припремила је Добрила Говедарица, чији штанд је био најпосјећенији. Добрила прави и добар сир и кајмак, што је потврдила и наградама освојивши још друго и треће мјесто.
Невесињски пчелар Радмило Говедарица освојио је награду у категорији за најбољи мед и пчелиње производе, друга награда отишла је у руке Рада Радовановића, док су треће мјесто подијелили Миленка Уљаревић и Никола Лучић.
sajam 17 46
Жири је наградио све излагаче ручних радиности, прву награду освојило је Удружење „Моја нада“ из Невесиња, а најљепше уређени штанд имао је Бранислав Вукосав.
sajam 17 12
Награде излагачима додјелио је  в. д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић.
sajam 17 41
Посјетиоце Сајма на платоу код Градске пијаце занимљивим кореографијама забавили су културно-умјетничка друштва из Ниша и Невесиња, те чланови Плесног клуба „Летс денс“.  
Овогодишњи сајам привукао је велики број посјетилаца који су имали прилику да виде разноврсне производе, дјела вриједних руку херцеговачких домаћина и домаћица. Организатори су истакли да је циљ ових окупљања да промовишу домаћу храну и производе, која постаје препознатљива и ван граница наше земље.
 
 
   У организацији Кинолошког савеза РС и ЛУ „Срндаћ“ из Невесиња паралелно је одржана и Оцјенска смотра паса свих раса. Прва награда у конкуренцији власника неловних паса припала је Дејану Бухи, а најљепшег ловног пса имао је Милан Кандић.
izloba pasa 17 2
 
izlozba pasa 17 3
 
Награђени излагачи:
 
Пуномасни сир из мијеха:
 
 
1. Страхиња Савић и Мирјана Кравић
2. Драгомир Пејичић и Драга Вукосав
3. Добрила Говедарица и Миладинка Ивковић
 
 Кајмак:
 
 
1. Сузана Савић
2. Мирјана Савић и Добрила Говедарица 
3. Миладинка Ивковић и Невенка Лукета
 
Пршут:
 
 
1. Анђелко Вукотић
2. Бранислав Вукосав
Пчелињи производи:
 
 
1. Радмило Говедарица
2. Раде Радовановић Љубиша
3.Миленка Уљаревић и Никола Лучић
 
 
 Домаћа ракија:
 
 
1. Радован Чоловић
2. Срђан Вукотић
3. Ристо Жерајић
 
Традиционална јела:
 
 
1. Добрила Говедарица и Мирјана Савић
2. Мирјана Савић и и Невенка Лукета
3. Коса Вукосав
 
 
 Најљепше уређени штанд:
 
1.Бранислав Вукосав
 
 
 Ручне радиности:
 
1. Удружење „Моја Нада“ Невесиње
2.  Лазар Зимоњић, Радивоје Сокнић и Дејан Окука
3. Свјетлана Јонлија, Рада Рупар, Катарина Зуровац, Мирјана Андрић, Борјана Милошевић, Драго Топаловић, Душанка Саматовић, Радмила Ђерић, Илинка Вукосав и Дара Чабрило
 
 
 
 
 Награђени власници неловних паса:
 
 
1. Дејан Буха
2.  Александар Кљакић
3.  Радослав Ивковић
 
Награђени власници ловни пас:
 
1. Милан Кандић
2. Срђан Стајић
3. Милета Милидраг
 
 
 
 
ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ И ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520