-->

ОСМА СЈЕДНИЦА СО НЕВЕСИЊЕ: УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕШТАЈИ ЈАВНИХ УСТАНОВА

12 avgust 2017

Осмо редовно засједање Скупштине општине Невесиње протекло је у кратким дискусијама и коректној атмосфери. Усвојени су извјештаји о раду јавних установа и неколико одлука из области просторног планирања.

Гласовима скупштинске већине одбачен је захтјев опозиције да се са дневног реда скину извјештаји вршиоца дужности установа и општинских одјељења којима је, како су навели, истекао мандат. Због тога су били уздржани приликом гласања о извјештајима о раду Дома здравља и Центра за социјални рад и Информацији о стању привредног сектора.

Подносећи информацију о стању привредног сектора у прошлој години в.д. начелника Одјељења за привреду Синиша Братић  посебно се осврнуо на предузећа у којима се води стечајни поступак. Објаснио је да  Хотел још није продат јер постоји судски спор послије одржане посљедње лицитације, а да је у Земљорадничкој задрузи у току разрјешење одређених правних потешкоћа.

SK 2

Одборници су се интересовали о најављеном проширењу производње у фабрици текстила, могућностима за санацију штете изазване сушом и уопште о мјерама које предузима Општинско одјељење за унапређење пољопривреде.

На јучерашњој сједници одборници су након краће дискусије усвојили извјештаје о раду здравствених установа Дома здравља и Болнице Невесиње, као и Центра за социјални рад и Црвеног крста.

Директор Дома здравља  Жарко Таминџија рекао је током извјештаја да је због смањеног прилива средстава из Фонда дошло до губитка од 230 хиљада КМ који је покривен нераспоређеним средствима из протеклих година.Он је нагласио да је због све мањег броја становника у Невесињу као и због старосне структуре Дом здравља суочен са финансијским проблемима којих ће, како је оцијенио, у будућности бити све више.

Подносећи Извјештај о раду Болнице Невесиње директор ове установе Велибор Миливојевић истакао је да је у протеклој години повећан обим посла и да све већи број пацијената из окружења долази на лијечење у невесињску болницу.

Од осталих тачака дневног реда, нешто ширу скупштинску расправу изазвао је Приједлог одлуке о начину и условима продаје гаража у својини општине. У питању су гараже које се налазе у тзв. „Кадровској згради“. Донесена је одлука да се изврши продаја четири гараже путем права прече куповине, једна путем лицитације,  док ће се за преостале три које тренутно користе двије породице РВИ и једна породица погинулог борца наканадно пронаћи адекватно ријешење

Одборници су без расправе прихватили извјештаје о остваривању плана и програма рада Бироа зазапошљавање и  раду Црвеног крста у прошлој години, те донијели Одлуку о начину организације и условима вршења јавног превоза на подручју општине Невесиње.

Одборници су донијели и одлуке из области просторног планирања везаних за регулационе планове „Стара управа путева“ и „СЕП“.

SK 3

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520