-->

ПРАТЕЋИ САДРЖАЈИ НЕВЕСИЊСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ: КУЛТУРНО НАСЉЕЂЕ И ТРАДИЦИОНАЛНО ГОСТОПРИМСТВО

25 jul 2017

Спортско умијеће, спретност и снагу учесници овогодишње Невесињске олимпијаде показиваће у 25 спортова и 50 дисциплина. Али, августовску светковину традиције и витештва не чине само спортска надметања него и културни, забавни и туристички садржаји који ће показати  богато културно насљеђе и традиционално гостопримство слободарске херцеговачке варошице.

3

У предаху између бројних надметања гости и олимпијци имаће прилику да пробају домаће специјалитете и упознају етнографско благо невесињског краја. Право мјесто за то биће  Сајам прехрамбених производа и ручних радиности који је и ранијих година изазивао велико интересовање посјетилаца.

Пољопривредна служба је већ упутила јавни позив заинтересованим излагачима да пријаве учешће и резервишу изложбене штандове на Градској пијаци. И ове године су припремљене награде за најбоље излагаче млијечних и пчелињих производа, невесињског пршута, домаће ракије, традиционалних јела и ручних радиности. Ловачко удружење, опет по традицији, за све госте сајма припрема ловачки ручак. Плато код Градске пијаце украсиће  младићи и дјевојке из КУД „Невесиње“ и њихови гости из Ниша.

2

Омладина се највише радује  музици на отвореном. Рок журке у касарни „Невесињска пушка“ сугурно ће бити по њиховом укусу. Друштво за очување баштине у порти Саборног храма окупља херцеговачке умјетнике и њихове госте, а Радио Невесиње  за љубитеље енигматике приређује занимљиво квиз такмичење.

Организатори осмишљавају програм свечаног отварања. Акценат ће опет бити на традицији и обичајима невесињског краја, али ће бити и  других садржаја. Већ је извјесно гостовање КУД-а Анђели из Ниша. Очекује се и долазак младе музичке умјетнице Бојане Пековић која је својим начином пјевања уз гусле и специфичним приступом овом инструменту придобила широку публику.

4

Организатор манифестације Општина Невесиње прије свечаног отварања Олимпијаде ове године ће приредити Пословно-инвестициони форум који би требао да окупи привреднике из Републике Српске, Србије и дијаспоре, представнике УНДП-а и друге пословне људе заинтересоване за улагање у Невесиње и Херцеговину.

Nevesinje 303

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520