-->

УНАПРЕЂУЈУ РАД БОЛНИЦЕ НЕВЕСИЊЕ У САРАДЊИ СА ДИЈАСПОРОМ

12 jul 2017

У Кабинету начелника општине данас је одржан састанак представника Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ и општине Невесиње у вези са реализацијом пројекта „Унапређење обима и квалитета услуге Болнице Невесиње кроз сарадњу са дијаспором“, који се спроводи уз техничку и финансијску подршку пројекта „Дијаспора за развој“.

Овај пројекат је изабран за финансирање са циљем искориштавања потенцијала дијаспоре за локални друштвено-економски развој у БиХ. Пројектне активности ће резултирати отварањем нових радних мјеста у сврху формирања два нова љекарска тима. У складу с тим, предвиђено је ангажовање постојећих кадрова заједно са шест нових запослених. Пројекат ће директно омогућити пренос знања и вјештина кроз специјализовану едукацију и оспособљавање доктора у болници.

Dijaspora 2

Директор Болнице Невесиње Велибор Миливојевић изразио је задовољство што су корак ближе реализацији пројекта, који је покренула општина у сарадњи са УНДП-ом.

- Општина је још једном препознала значај развоја Болнице и кандидовала пројекат кроз који ће ова здравствена установа добити додатну опрему, на основу које ће моћи да ради много већи број интервенција и хируршких захвата - истакао је Миливојевић, додајући да пројекат подразумјева и запошљавање љекара и медицинских техничара.

Начелник општине Миленко Авдаловић нагласио је да му је веома драго што се кроз овај пројекат отворила могућност модернизације болничке опреме, посебно запошљавања младих кадрова.

- Општина је кандидовала пројекат за развој болнице и хируршке клинике, којом руководи професор Предраг Пешко из Београда. Пројекат је оцијењен највећим оцијенама у УНДП-у и надамо се да ћемо у наредним мјесецима кренути у реализацију овог пројекта - рекао је Авдаловић.

Пројекат „Дијаспора за развој“ заједничка је иницијатива Министарства за људска права и избјеглице у БиХ, Амбасаде Швајцарске у БиХ, УНДП-а и Међународне организације за миграције у БИХ, а заснива се на побољшању социо-економских прилика и перспектива за жене и мушкарце у БиХ, као и на унапређењу квалитета њиховог живота кроз снажну сарадњу са дијаспором.

 

 

 

 

ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520