SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс
-->

НЕВЕСИЊСКИ ОДБОРНИЦИ НАЈВИШЕ РАСПРАВЉАЛИ О БЕЗБЈЕДНОСТИ, ВАТРОГАСЦИМА И ШУМАМА

10 jul 2017

На данашњој 7. редовној сједници Скупштине општине Невесиње највише се расправљало о стању безбједности, извјештају Територијалне ватрогасне јединице и газдовању шумама. Усвојено је  и више одлука из области просторног планирања, те Приједлог Статута општине Невесиње и Нацрт Пословника о раду Општинског парламента. Засједање је протекло у коректној атмосфери. Ова сједница требало је да се одржи 20. јуна, али је због недостатка кворума одложена.

SO 7 2

Командир Полицијске станице Невесиње Славенко Лучић констатовао је да у првих пет мјесеци 2017. године није било тешких крађа, развојништава и саобраћајних незгода са погинулим лицима, па је стање безбједности оцијенио задовољавајућим. Одборнике је интересовао спор у Сопиљима који је праћен низом нарушавања јавног реда и мира, па чак и кривичних дјела.  Скупштина је усвојила закључак да се од надлежног суда у Требињу затражи информација о предмету који посљедњих неколико година потреса невесињску јавност. На питање појединих одборника о употреби ватреног оружја у центру града 28. јуна ове године који је према њиховој оцјени узнемирио грађане,  Лучић је одговорио да је о овом догађају сачињен извјештај и да је прослијеђен Окружном   тужилаштву у Требињу. О проблему безбједности саобраћаја у Улици Немањића Лучић је предложио да се разговара на наредној сједници Форума за безбједност заједнице.

SO 7 3

Извјештај Територијалне ватрогасне јединице изазвао је најширу скупштинску расправу. Старјешина јединице Драго Лакета је  оцијенио да је изградњом ватрогасног дома и набавком новог возила и опреме рад ватрогасаца постао ефикаснији. Одборници су то и потврдили у својим дискусијама, али су из опозиције (СДС,ПДП)  тражили објашњење да ли  је запошљавање нових радника урађено по закону и  конкурсној процедури. Лакета је потврдио да су три радника запослена по уговору о дјелу на мјесец дана и да постоји потреба за њиховим ангажовањем. Из СНСД-а су подсјетили да је приликом усвајања буџета за 2017. годину планирана средства за пријем три ватрогасца.

SO7 4

Подносећи извјештај о газдовању шумама на подручју општине Невесиње в.д. директора Шумског газдинства „Ботин“ Богдан Ботић потврдио је да је физички обим производње предузеће у 2016. години готово у потпуности испунило и да је пребачен план  пошумљавања. Из ПДП-а су приговорили да је 2016. годну карактерисало политичко запошљавање, повећање  сјече и лоше пословање, а СДС је приложио и петицију  групе грађана из Удрежња који су исказали протест против неконтролисане сјече на њиховом подручју. Из СНСД- а су узвратили да ће поднијети  кривичну пријаву за клевету. Из Социјалистичке партије су сугерисали да се о евентуалним кривичним дјелима баве надлежни органи, а не одборници.

SO7 5

У преосталом дијелу данашњег засједања није било много дискусија. Након детаљног образложења в.д. секретара Општинског парламента Мирославке Муратовић одборници су усвојили  Статут општине Невесиње и Нацрт пословника о раду Скупштине општине Невесиње. Усвојено је и неколико одлука из области просторног планирања везаних за нацрте регулационих планова „Вјетропарк Гребак“, „Ботин Невесиње“ и „Војни логор“. Без расправе су прихваћени извјештаји у стању у области информисања, заштити животне средине и статусу имовине „Натур-флора“.

SO7 6

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu