-->

ХУМАНИТАРЦИ БОЖИЋНИМ ДАРОВИМА ОБРАДОВАЛИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

03 januar 2021

У организацији Удружења обољелих од мултипле склерозе регије источне Херцеговине, општине Невесиње, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Српске православне цркве у Невесињу је данас подијељена хуманитарна помоћ социјално најугроженијим вишечланим породицама и обољелим од мултипле склерозе. Ова лијепа хуманитарна акција коју су покренули земљаци из Канаде, а подржали бројни донатори, сваке године се проводи пред нарадоснији хришћански празник - Божић.

pomoc 5

Велику подршку овогодишњој акцији пружили су људи добре воље, установе, предузећа и приватници. Хуманитарци су жељели да овим гестом све породице у Невесиње осјете радост божићних празника.

Предсједник Удружења мултипле склерозе Бранимир Танинџија каже да је хуманитарном акцијом обухваћено 135 вишечланих социјално угрожених породица у осам градова источне Херцеговине.

–Божићне веселице добило је 90 породица како би божићне празнике прославили у радости и весељу – истакао је Таминџија.

За седмочлану породицу Сњежана Глоговца дарови хуманих људи много значе. Наглашава да би га највише обрадовало када би све породице којима је неопходна помоћ добиле неки поклон.

Божићни дарови развеселили су и Миша Његуша који прима минималну пензију. Захвалио се свима који брину о људима у стању социјалне потребе.

pomoc nacelnik

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић поздравио је спремност суграђана да подрже акцију хуманости и солидарности. Подсјећа да је ово девета година заредом како се у Невесињу помажу суграђани да се припреме за најрадоснији хришћански празник.

– Захваљујем се донаторима, волонтерима и активистима који учествују у овој акцији и свима желим срећан Божић – поручио је Авдаловић.

Свештеник Славко Лаловић наглашава да је најљепше када се божићни празници прослављају суштинском бригом о другима.

– Црквена општина Невесиње се укључила у ову лијепу акцију како би социјално угроженим породицама помогла да им се на божићној трпези нађе све што имају и други грађани– рекао је Лаловић.

Директор Центра за социјални рад Горан Ивковић наглашпава да „нечије мало, другима значи много“, што потврђује и ова хуманитарна акција која се полако шири и у друге источно-херцеговачке општине.

pomoc 1

Секретар Општинске организације Црвеног крста Бранка Филимоновић наглашава да је ова традиционална акција круна мјесеца солидарности и да показује „да се све може кад се братске руке сложе“.

Акција „Доброта се налази у срцима људи“ у Невесињу се проводи девету годину заредом. Помоћ обољелим од мултипле склерозе коју су покренули Херцеговци из Канаде, а прихватили завичајци у Швајцарској, проширена је и на социјално угрожене вишечлане породице.

pomoc 7

 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520