-->

ЦВИЈАНОВИЋ, ДОДИК И ВИШКОВИЋ УПУТИЛИ ТЕЛЕГРАМЕ САУЧЕШЋА ПОВОДОМ СМРТИ МИРЈАНЕ ПАРОВИЋ

28 novembar 2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици истакнутог медицинског радника Мирјане Паровић, којој ће, како је навела, Српска бити вјечно захвална због тога што је знање и искуство у најтежим тренуцима ставила на располагање свом народу.

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти Мирјане Паровић, истакнутог медицинског радника, борца прве категорије у одбрамбено-отаџбинском рату и носиоца Ордена крста милосрђа за пожртвовање и храброст, његу рањеника и болесника - истиче Цвијановић у телеграму.

Цвијановић је истакла да је одлазак Паровићеве представља ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, колеге, али и за српски народ у цјелини.

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици Мирјане Паровић, медицинског радника и борца прве категорије у Одбрамбено-отаџбинском рату, која је преминула од посљедица вируса корона у Невесињу.

Додик је нагласио да је са великом тугом примио вијест да је вирус корона однио живот још једног истакнутог здравственог радника који је цијели радни вијек провео спасавајући животе других људи.

- Одлазак Мирјане Паровић велики је губитак, прије свега, за њену породицу, али и за њене суграђане, комплетно здравство и за Републику Српску, јер смо изгубили храбру и неустрашиву жену борца која је дала значајан допринос и у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату - истакао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у телеграму истакао да је са великом тугом примио вијест да је опака болест однијела још једног истакнутог медицинара који је дао неизмјеран допринос у бризи за здравље грађана Српске.

- Нарочито ћемо је памтити као храброг и одлучног професионалца, добровољца у одбрамбено-отаџбинском рату, носиоца Ордена крста милосрђа за пожртвованост и храброст, његу рањеника и болесника, као и изузетно посвећеног радника у трансфузијској медицини - навео је Вишковић.

Истакнути медицински радник Мирјана Паровић, рођена 1958. године у Главатичеву, преминула је јуче у Болници Невесиње од посљедица заразе вирусом корона.

 

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520