-->

МИЛОШЕВКА ОКУПИЛА ВЈЕРНИКЕ

28 avgust 2020

Храм Успења пресвете Богородице у Луци данас је прославио крсну славу ̶ Велику Госпојину.

У Цркви Милошевки окупио се велики број вјерника, а свету литургију служили су свештеници Милован Глоговац, Милан Бужанин и Небојша Радић.

luka crkva1

Након свечане литије обављен је обред ломљења славског колача, а након тога услиједиле су здравице.

Прота Милован Глоговац, отац покојног Небојше Глоговца, одржао је надахнуту бесједу истакавши да „окупљени око светог храма и светих дарова, хљеба, вина и свијеће треба да се молимо Богу и Пресветој Богородици да нас сачувају у јединству, љубави и слози“.

Прота Глоговац рекао је да је тренутна епидемиолошка ситуација искушење које нас поучава колико смо мали и опомиње да се морамо научити одговорности према себи и према другима.

glogovac prota

̶ Ми често заборављамо у својој опијености животом и временом и лажним напретком, да ако нисмо одговорни према себи и природи, да нам се она свети и учи да морамо да се вратимо у заједницу са Богом и да му будемо захвални за све дарове које нам је пружио ̶ истакао је прота Глоговац.

Васо Вујичић који живи и ради далеко од родног краја, не скривајући емоције, поручио је присутнима да гдје год живјели не смију заборавити своје корјене и своју цркву Милошевку.

luka crkva4

̶ Ми смо као стабло које сваке године доноси нове листове, нове генерације, али уништимо ли своје корјене ни нас више неће бити ̶ рекао је Вујичић.

У оквиру славских свечаности одржан је Омладински турнир у малом фудбалу „Небојша Глоговац“. Учествовале су четири екипе састављене од Вележових млађих категорија. Иако је резултат био у другом плану Вележови полетарци су показали доста жеље да се докажу на турниру који носи име прослављеног глумца који корјене вуче из села Драмишева код Луке.

luka fudbal

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520