-->

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДРУГОГ КРУЖНОГ ТОКА У НЕВЕСИЊУ

30 jul 2020

У Невесињу је данас озваничен почетак радова на другом кружном току код Спортске дворане „Невесињка“, на мјесту укрштања магистралне и регионалне саобраћајнице. Вриједност инвестиције је 253.000 КМ, а планирано је да нова кружна раскрсница буде завршена до краја августа.

Специфична раскрсница и близина школских и пословних објеката захтијевала је модерно саобраћајно рјешење које би повећало безбједност учесника у саобраћају. У оквиру пројекта планирана је ревитализација оштећеног бетонског платоа за паркинг испред Спортске дворане, постављање јавне расвјете и рехабилитација околних зелених површина.

 

kruzni tok 102

Вршилац дужности директора ЈП Путеви Републике Српске Ненад Нешић каже да је посао повјерен предузећу „Невесињепутеви“, наглашавајући да је важно да се ангажује домаћа оператива како би људи добили плате и наставили нормалан живот у времену економске кризе.

Нешић је рекао да је ЈП „Путеви РС“ расписало тендер за рехабилитацију магистралног пута од ентитетске границе до Невесиња и да се очекује се да у наредних мјесец дана крене рехабилитација ове саобраћајнице.Завршетак радова се очекује до краја године.

Што се тиче пута према Гацку, каже Нешић, у току је израда пројектне документације и радови би требало да крену наредног прољећа.

kruzni tok 105

Начелник општине Миленко Авдаловић подсјећа да је општина Невесиње прошле године упутила захтјев ЈП „Путеви“ за саобраћајно рјешавање раскрнице магистралног и регионалног пута код Спортске дворане и школских обеката.

Авдаловић је као веома значајно оцијенио то што ускоро почиње рехабилитација најфреквентније саобраћајнице у Херцеговини Невесиње – Мостар.

̶ Ријешени су сви имовинско правни односи за наставак пута од раскрснице у Зовом Долу према Берковићима, а радују нас и опредјељење „Путева РС“ да у план инвестиција за следећу годину уђе рехабилитација пута од Невесиња према Гацку ̶ истиче Авдаловић.

У првој фази реализације пројекта изградње кружне раскрснице неће бити измјене режима саобраћаја у зони извођења радова. Планирано је да нови кружни ток буде завршен за 30 дана.

KT 2

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520