-->

РЕПУБЛИЧКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАСЕЉЕНА ЛИЦА И ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ДОГОВОРИЛИ ИЗГРАДЊУ СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ СА 12 СТАНОВА

11 jun 2020

Представници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у Влади РС и Општине Невесиње данас су у Кабинету начелника одржали радни састанак на коме је договорена изградња стамбене зграде са 12 станова за породице из социјално угрожених категорија из реда избјеглих и расељених лица.

 min 3

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције у Влади РС Марко Аћић појаснио је да је у оквиру ЦЕБ пројекта, који је намијењен за затварање свих колективних центара у Републици Српској и смањивање броја корисника алтернативног смјештаја, одлуком Владе РС омогућена изградња стамбене зграде са 12 станова у Невесињу

– Вриједност ове инвестиције је 370.000 евра, без ПДВ –а, а концепт пројекта је израђен на основу Закона о социјалном становању који је прошле године усвојила Народна скупштина РС – рекао је Аћић.

Он је додао да ће Општина Невесиње донијети подзаконске акте из области социјалног становања, којим ће се дефинисати ко све има право на те станове и доставиће их на сагласност Републичком секретаријату за расељена лица и миграције.

– Зграда која буде изграђена биће пренесена у власништво општине Невесиње која ће бринути и о станарима и дефинисати минимални износ закупнине, јер се ради о концепту социјалног становања – закључио је Аћић.

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да је са директором Републичком секретаријата за избјеглице и расељена лица договорена динамика израде пројектне документације за изградњу зграде за породице из социјално угрожених категорија из реда избјеглих и расељених лица.

– Наш приједлог је био да то буде зграда у Улици невесињских устаника, умјесто зграде старог Ловачког дома која је у рушевном стању, како бисмо добили нов и савремен објекат – истакао је Авдаловић.

Он је појаснио да је задатак општине Невесиње да у наредна два мјесеца, уради сву потребну идејну и пројектну документацију, тако да ће већ у септембру бити створени услови за расписивање тендера и рад комисије која ће одредити кориснике ових станова.

Верица Чупковић Авдаловић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520