-->

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАН СКУП ПОДРШКЕ ВЈЕРНИЦИМА У ЦРНОЈ ГОРИ

31 decembar 2019

У организацији Црквене општине Невесиње, Општинске борачке организације и Општине Невесиње, синоћ је одржан скуп подршке браћи у Црној Гори и Митрополији црногорско-приморској поводом усвајања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповјести.

Вечерњу службу са молебаном у Саборном храму служили су мјесни свештеници, а након тога литија је прошла градским улицама. Скупу на Тргу слободе присуствовао је велики број грађана, који су својим присутвом дали подршку браћи и сестрама у Црној Гори, који бране највеће српске светиње.

skup za cg1

Свештеник Младен Чалија захвалио се свима који су дошли и подржали овај скуп, и још једном показали да поштују и воле свој народ и цркву, да су одани и спремни да је бране ако буде требало.

– Хвала вам на љубави и пожртвовању које сте показали према цркви и браћи у Црној Гори. Нека вам Бог чији празник рођења очекујемо, узврати сваким добром и Божијим благословом – нагласио је Чалија.

Он је окупљенима прочитао и саопшење Епископског савјета Српске православне цркве у Црној Гори.

Начелник Миленко Авдаловић поручио је да се нада да ће власти у Црној Гори разумјети нашу бригу и уважити наше интересе, жеље и молбе, прије него што Закон који је усвојен прије неки дан ступи на снагу.

– Желимо да слободно располажемо вјерском имовином и да се заједно са нашом браћом у Црној Гори молимо, јер смо исти народ – рекао је Авдаловић.

Предсједник Општинске борачке организације Синиша Шиповац истакао је да се морамо запитати гдје смо то данас, и зашто се свађамо око светиње која нас је кроз вијекове спајала духом и молитвом.

– Нека Бог чува све вас и читав првославни народ, јер нема ништа светије од братског гледања, љубави и слоге – рекао је Шиповац.

Делије из Невесиња подржали су пјесмама и бакљадом своју браћу у Црној Гори истакавши транспарент „Слободи је колијевка, Немањина Црна Гора“. На скупу је наступила и Етно група „Симонида“.

skup za cg3

podrska za cg8

podrska za cg154

podrska za cg22

Верица Чупковић Авдаловић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520