-->

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НЕВЕСИЊЕ

29 novembar 2019

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ОПШТИНСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НЕВЕСИЊЕ

 

                                                                     С А О П Ш Т Е Њ Е

 

Предсједник Општинске борачке организације Невесиње до даљњег неће присуствовати сједницама Скупштине општине Невесиње, све док се промјенама скупштинског Пословника не омогући предсједнику ОБО Невесиње да се може обратити, у редовној процедури и сваки пут када буде прозван или споменут од стране одборника, он или организација коју представља.

Посљедњим дешавањима око обиљежавања Митровдана нанијета је огромна штета ОБО Невесиње и Борачкој организацији Републике Српске, као и општини Невесиње, мјесту традиционално добрих људи и добрих домаћина.

ОБО Невесиње се ограђује од свих негативности и немилих догађаја у обиљежавању Митровдана, које нити је створила нити учествавала у њима и дубоко жали због тих дешавања, посебно због хапшења демобилисаног борца и мајора ВРС, што се није смјело десити.

ОБО Невесиње је поносна на своје учешће у обиљежавању Митровдана око пријема породица погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца, пријемом породица погинулих бораца из Србије, чији су синови постхумно одликовани и којима су уручена одликовања, као и до сада најмасовнијом акцијом добровољног давања крви. Ненад Граовац из Зрењанина, отац погинулог јединца од 20 година је рекао да, када је већ његов син погинуо, да му је част и понос што је погинуо са оваквим јунацима и оваквим људима.

ОБО Невесиње тражи да се за Митровдан убудуће не додјељује никакво општинско признање, сем признања за ратне заслуге. Митровдан је прије свега дан када се обиљежавају годишњице Митровданских битака, а тек потом Крсна слава БОРС-а и Дан општине. То је дан када се са тугом и поносом сјећамо 64 погинула хероја, и одајемо им дужну пошту и захвалност, дан мајки које изгубише своје синове, дан стотина рањених у тим биткама, дан преживјелих бораца, то је дан туге, бола, поноса и незаборава.

Не дозвољавамо да било који појединац, удружење или политичка партија користе Митровдан у своје политичке игре и зато им борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца поручују: Митровдан нам не дирајте.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520