-->

АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ ЗА МИТРОВДАН НАЈВЕЋА ИКАД ОДРЖАНА У НЕВЕСИЊУ

08 novembar 2019

У Служби за трансфузију крви у Невесињу данас је поводом Митровдана одржана акција добровољног даривања крви. Укупно је пријављено 90 давалаца, а прикупљене су 83 дозе течности, која живот значи. Подаци говоре, да је ово била најуспјешнија акција давања крви, која је до сада проведена у Невесињу.

a 3

Организатори овог хуманог чина, којим се Невесиње данас може похвалити, јесу Општинска борачка организација и Удружење доборвољних давалаца крви Невесиње. Несебичну подршку пружили су им Актив добровољних давалаца крви „Насљеђе“ из Невесиња, удружења добровољних давалаца крви „Гацко“ и „Свети Симеон Мироточиви“ из Гацка, Удружење добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ из Вишеграда, Удружење добровољних давалаца крви „Љубиње“, Црвени крст и Општинска борачка организација из Билеће, те Актив добровољних давалаца крви ХЕТ-а из Требиња.

a 9

Данашња акција је и прва проведена у сарадњи са Савезом друштава добровољних давалаца крви Републике Српске. Тим поводом, данас је у невесињској Служби за трансфузију боравио предсједник Савеза Миро Анђелић. Каже да, иако је први пут у Невесињу, са собом носи позитивне утиске.

„Друштво ДДК из Невесиња и трансфузиолошка служба су ме одушевили. Посебно морам да похвалим доктора Максима Брења и његове сараднике, који стижу на све акције по Источној Херцеговини “, нагласио је Анђелић.

Он је истакао да је ДДДК из Невесиња почетком мјесеца новембра примљено у Савез друштава добровољних давалаца крви Републике Српске, те изразио наду да ће се сљедећег Митровдана овој хуманој акцији прикључити све чланице Савеза.

Савез друштава добровољних давалаца крви РС припремио је пригодне поклоне и захвалнице за све учеснике данашње акције, а Друштву добровљних давалаца крви из Невесиња уручио новчану помоћ од 500 КМ.

a 4

Удружење „Стара Херцеговина“ из Вишеграда по први пут је гостовало у Невесињу. Предсједник овог Удружења Перо Крстић изразио је задовољство што су уприлици да подрже митровданску акцију даривања крви.

a 5

Као што је деведесетих година бивало у рату, тако и данас у мирнодопским условим, Херцеговци су показали међусобну солидарност. Из Невесиња је још једном послата порука да на овим подручјима живе људи племенитог и великог срца.

ТАЊА ИВКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520