-->

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПРЕДСЈЕДНИШТВА ОПШТИНСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НЕВЕСИЊЕ

07 novembar 2019

Саопштење за јавност Предсједништва Општинске борачке организације Невесиња:

 

Општинска борачка организација Невесиње изражава огорчење и жаљење што се пред Митровдан - најсветији дан свих бораца Херцеговине покушава унијети раздор у  Борачку организацију. Желимо јавно поручити да  нећемо дозволити да никакве политике наруше јединство бораца Невесиња који су управо тим заједништвом, херојством и патриотизмом омогућили садашњим генерацијама да живе у слободи.

Нажалост, сада у миру када треба да градимо и чувамо Републику Српску, поштујући жртву оних који су је и стварили, суочавамо се са непримјереним притисцима и омаловажавањем борачких популација.

Представници Општинске борачке организација Невесиње заузети активностима око припреме централног обиљежавања крсне славе БОРС-а нису присуствовали јучерашњој сједници Координационог регионалног одбора БОРС-а у Билећи, али у потпуности подржавају закључке и ставове изнесене на овој сједници.

Руководећи се духом Митровдана, а поштујући  све жртве Одбрамбено-отаџбинског рата и борце који су уградили дијелове свога тијела за слободу, Општинска борачка организација, као један од организатора Митровданских свечаности, жели да празник протекне у миру и достојанству.

„Оно што смо преузели за овогодишње празновање Митровдана, ми ћемо и испунити. Увијек смо били добри домаћини и то ћемо показати и овог пута. Какви ће бити наши даљи кораци договорићемо хладне главе са нашим саборцима“, поручили су из Општинске борачке организације Невесиње.

Из ове организације су најавили да ће одмах након Митровдана предложити свим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата одржавање састанка  са којег би била упућена снажна порука слободарском народу Невесиња.

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520