-->

КОЊСКИМ ТРКАМА ЗАВРШЕНА 143. НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА

12 avgust 2018

 

Традиционалним коњским тркама и витешким дисциплинама на Братачком лугу код Невесиња данас је завршена 143. Невесињска олимпијада. У три галоперске трке које су привукле највише пажње учествовало је 17 грла.

trke prva

Невесињци су се вратили на велику сцену захваљујући грлима Сашке Солдо и Мирка Телетине. По двије награде отишле су у Жабљак и Билећу.

trke dodjela

У трци пунокрвних коња прву награду од 4.000 КМ заслужило је грло Sunshine girl Дражена Дунђера из Билеће. Остале двије степенице побједничког постоља припале су Сашки Солдо и Мирку Телетини, пошто су грла Амаргедон и Јагма на циљ стигла одмах иза побједника.

trke dodjela h

У трци арапских коња најбрже је било грло Зета Ивана Ковачевића из Жабљака, испред Синглава Јефта Мучибабића из Гацка и Ленкора Дражена Дунђера из Билеће. Стручна комисија није потвдила побједу Ковачевића због сумње да његово грло не припада категорији арапских коња. Тек након што стигну резултати анализе узетог узорка крви биће познат коначан пласман у овој трци, саопштено је из Организационог одбора.

trke dodjela 3

Мала трка босанско-брдских коња и мјешанаца донијела је радост Сашки Солдо из Невесиња пошто је њено грло Аполо прво прошло кроз циљ. Други је био Гром Илије Рмандића из Бијелог Поља, а трећи Путко Миљана Остојића из Жабљака.

BL 2

Атрактивна дисиплина потезање конопа донијела је радост Невесињцима Српски соко је у финалу побиједио великог ривала  Пркошке витезове и попео се на највишу степеницу побједничког постоља.

Хици Милоша Марковића из Руме нису били ни близу прошлогодишњих, али довољни за још једну златну медаљу  у бацању камена с рамена. Са резултатом  16,61 стамени Војвођанин надмашио је  Александра Новаковића из Бањалуке и Бошка Ковачевића из Невесиња.

kamen markovic

У финалном потезању клипа  Саше Станића и Данила Ковачевића више снаге имао је тешкаш из Пригревице, док се Невесињац задовољио сребрном медаљом.

klip

У традиционалним и витешким дисциплинама и млади и стари жељели су да покажу снагу, спретност и спортско умијеће, али и да освоје примамљиве награде организатора.

У скоку удаљ и скоку увис водила се жестока борба између Радована Грозданића из Даниловграда, Зорана Шуковића из Гацка и Александра Крајишника из Апатина.

uvis

На крају је Грозданић са дужином 3,20 освојио злато у скоку удаљ, а  Шуковић је прескочио летвицу од 1,48 што му је било довољно за најсјајније одличје.

Grozdanić

Витез из Братачког луга Радомир Андрић још не размишља о повлачењу са олимпијских борилишта. Данас је био најбржи у трци са јајетом у кашици, а у трци у џаку за длаку му је умакао Александар Крајишник из Апатина.

trka jaje

Прекаљеног олимпијца у скакању на мијех Луку Парежанина  ове године је изненадио новајлија из Требиња Пеђа Нинковић.

Ninković

На стуб висок десет метара хитро се попео прошлогодишњи побједник Јован Ступар из Апатина. Остали такмичари  нису били ни близу резултата спретног Војвођанина.

Stub

У боју на брвну на трон се вратио Данило Ковачевић из Невесиња.

Boća

Олимпијска застава је спуштена. Витешки дух поново је владао братачким равним барама.

CVIJANOVIĆKA

Tanja

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520