-->

КОМУНАЛНИ ИНСПЕКТОРИ И ВЛАСНИЦИ МЕСАРА О ПРОБЛЕМУ ОДЛАГАЊА ОТПАДА ЖИВОТИЊСКОГ ПОРИЈЕКЛА

08 avgust 2018

У просторијама Друштвеног центра данас је одржан састанак представника Одсјека за инспекцијске послове са власницима месара на подручју општине Невесиње, с циљем рјешавања проблема непрописног одлагања отпада животињског поријекла.

Наиме, мјештани насеља Килавци су прије неколико дана путем друштвених мрежа информисали комуналне инспекторе да се насељем шири непријатан мирис отпада животињског поријекла, који је одложен у контејнер за одлагање кућног отпада. Комунална полиција одмах је предузела све потребне радње како се овако нешто не би поновило.

INSPEKTORI 1

Комунални инспектор Милован Цвијетић поновио је власницима месара да су дужни да отпатке депонују у црне најлон вреће, које не смију одлагати у контејнере. Цвијетић је, такође, рекао да ће мјесто закопавања конфиската одређивати санитарна и ветеринарска инспекција.

Ветеринарски инспектор Небојша Бјелица рекао је да се дуго времена нису сусретали са овом врстом проблема и истакао да власници месара због оваквих пропуста могу бити и новчано кажњени. Апеловао је на грађане да су дужни обавијестити санитарног или ветеринарског инспектора уколико примјете да угинули леш у насељу није прописно закопан.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове Сандра Ковачевић захвалила се суграђанима што су их обавјестили о овом проблему.

„Одсјек за инспекцијске и послове комуналне полиције је искључиво у служби грађана и наша обавеза је да им будемо на услузи“, истакла је Ковачевићева и поручила да грађани и убудуће могу пријавити све проблеме путем Е-патроле.

Присутни власници месара негирали су било какву одговорност везану за непрописно одлагање отпада животињског поријекла.

Данашњи састанак био је прилика да власници инспекцијској служби изнесу проблеме с којима се сусрећу у свакодневном раду.

 

 

 

 

Тања Ивковић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520