-->

ЗВЕЗДА И ВЕЛЕЖ ИГРАЛИ ЗА ПРЕБИЛОВЦЕ У ВЕЛИЧАНСТВЕНОМ АМБИЈЕНТУ ГРАДСКОГ СТАДИОНА

06 avgust 2018

У Невесињу је данас био велики спортски празник. У колијевку витешких традиција стигао је спортски великан из српске пријестонице - Црвена Звезда. Ветерани београдског клуба и невесињског Вележа одиграли су хуманитарну фудбалску утакмицу, а сав приход од 1.700 продатих улазница намијењен је за изградњу спортског терена у Пребиловцима.

zvezda 1

 

velež

Организатори утакмице су били Епархија захумско-херцеговачка и приморска, Општина Невесиње и ФК „Вележ“. Резултат који је био у другом плану гласио је 3:1 за Звезду. Два пута се у стријелце уписао Стојановић и једном Дабић, а погодак за Вележ дјело је Слободана Шиљеговића.

delegacija

 

atanasije

atanasija 4

Црвена Звезда има присталице широм свијета, али је љубав Невесињаца према овом клубу ипак другачија - велика, искрена и вјечна. Делије су на почетку утакмице приредиле бакљаду и током читавог сусрета пјесмом уљепшавали овај спортски празник.

navijači

 

navijači 1

 

ivković

Караси, Боровница, Аћимовић, Миросављевић и дружина били су одушевљени пријемом на Градском стадиону.

Свештеник Чапљинске парохије Марко Гојачић каже да је ово велики дан за Невесиње и Пребиловце.

− Славу храма увеличали смо овим прелијепим спортским догађајем који је био значајан и са хуманитарног аспекта пошто су прикупљена средства за изградњу спортског терена у страдалном српском селу − истакао је Гојачић

igra 3

Двоструки стријелац за Црвену Звезду Ненад Стојановић наглашава да му је велика част што је учествовао у једној оваквој хуманитарној утакмици.

− Били смо свједоци колико се овдје у Невесињу поштује и цијени Звезда и то је лијеп осјећај који нас и мотивише да играмо овакве утакмице - истакао је Стојановић.

Ветеран Вележа Вукашин Бејатовић каже да му је била велика част да учествује у овој хуманитарној манифестацији.

− Било је задовољство играти са Звездиним асовима и надам се да смо оправдали повјерење наших навијача − додао је Бејатовић.

Спортски директор Вележа Томислав Стајић наглашава да је ово први пут да легенде Звезде којима смо се толико дивили дођу у наш град.

- Надам се да смо овим догађајем увеличали Невесињску олимпијаду и показали хуманост за Пребиловце − истакао је Стајић.

stajke

Након утакмице Звездина експедиција упутила се у порту Саборног храма гдје се одржавао концерт Етно групе „Симонида“. Дружење представника два клуба,  Епархије захумско-херцеговачке и приморске, општине Невесиње, играча, навијача и пријатеља невесињског Вележа настављено је у ресторану „Буквица“. Размијењени су поклони и договорени наредни сусрети.

Simonida2

 Simonida1

 Simonida3

 

 

 

 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520