-->

ВОДЕЋИ ЉУДИ ХЕРЦЕГОВАЧКИХ ОПШТИНА ЈЕДИНСТВЕНО ПОДРЖАЛИ ПЛАН ЗА ОПСТАНАК ЈУГА СРПСКЕ

18 maj 2018

У Невесињу је данас одржана сједница Извршног савјета Савеза општина источне Херцеговине на којој је разговарано о заједничким пројектима који би допринијели развоју југа Републике Српске и задржали становништво на овим просторима. Састанку је присуствовао и Конзул Генералног конзулата Србије из канцеларије у Требињу Радослав Илић.

Водећи људи источно-херцеговачких општина, потпуно дистанцирани од дневне политике, отворено су говорили о животним темама и плановима за опстанак источне Херцеговине. Јединствено су подржали пројекте који ће бити презентовани на најављеној сједници влада Србије и Републике Српске у Требињу. Извршни савјет је донио Одлуку о прихватању донацију Владе Републике Србије за изградњу саобраћајнице са мостом преко ријеке Дрине који ће спајати саобраћајницу Тјетиште – Фоча. Разговарано је и о другим инфраструктурним пројектима, идејама за привлачење инвеститора и могућностима запошљавања младих људи.

Savez IH 2

Предсједник Извршног савјета Миленко Авдаловић изразио је задовољство што је ово тијело засједало у пуном саставу и што су донесене јединствене одлуке. Авдаловић је нагласио да је једини начин да се задржи становништво на простору источне Херцеговине тај да се људи запосле.

– Уколико завршимо планиране пројекте из области енергетике и саобраћајне инфраструктуре и отворимо неколико производних погона, Херцеговина ће имати перспективу – истакао је Авдаловић.

Конзул Радослав Илић сматра да је данашњи састанак у Невесињу прави примјер како треба да функционише Савез општина источне Херцеговине.

−Сигиран сам да ће општине источне Херцеговине припремити квалитетне пројекте за предстојећу сједницу двије владе – рекао је Илић. Он је позвао херцеговачке пољопривреднике да се заједнички укључе у пројекат Херцеговачке куће и Аграрног фонда који је већ покренут у Требињу указујући да је то прилика да се њихови производи нађу на тржишту Србије. Илић је подржао напоре водећих људи херцеговачких општина да се кроз енергетске, туристичке и друге пројекте створи јасна визија опстанка овог простора.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520