-->

РАДИО НЕВЕСИЊЕ ПРЕДСТАВЉА КАНДИДАТЕ ЗА СПОРТИСТУ ГОДИНЕ

26 decembar 2017

Спортско- забавна манифестација „ Избор спортисте Невесиња 2017. године“одржаће се у четвртак, 28. децембра са почетком у 20 часова. Клубови су Комисији доставили приједлоге за најбољег спортисту и спортску наду године, а проглашење најбољих и уручење награда биће обављено током свечаности у Великој сали општине Невесиње.

Представљамо кандидате за најбољег спортисту Невесиња :

МИЛОШ БРАТИЋ

Бриљантним партијама у 2017. години Милош  Братић је изазивао овације љубитеља фудбала у футсала. Префињеном техником и изразитим голгетерским способностима био је  играч од највишег повјерења у ФК „Вележ“ и КМФ „Невесиње“. Његови дриблинзи и ефектни голови подизали су публику на ноге, а саиграчима давали додатни подстрек.

У другом дијелу сезоне у Премијер футсал лиги БиХ имао је најбољи индекс успјешности, а тренутно је међу водећим стријелцима  у елитном рангу такмичења. У ФК „Вележ“ Братић је у јесењем дијелу сезоне најефикаснији играч и други стријелац  Друге лиге РС – исток.

Mile Bratic

ДАРКО ДРАГОВИЋ

Рукометаш Дарко Драговић је прави лидер невесињског прволигаша. Момак који је стасао у  РК  „Херцеговина“  и осјетио највеће клупске успјехе и даље са великим мотивом игра за свој клуб дајући примјер млађима како се треба односити према овом спорту. Након премијерлигашког узлета „Херцеговине“ Драговића су тражили бројни клубови.

Упркос уносним понудама, преовладала је љубав према матичном клубу у којем је тренутно  главни  организатор игре и најбољи стријелац. Поред тога са великом посвећеношћу тренира полазнике Школе рукомета.

Darko D

ИВАНА РАДИЋ

Свестрана Невесињка Ивана Радић у 2017. години учествовала је на три европска првенства у два различита спорта. Упорна и неустрашива у борилачком спорту, са много стила у спортском плесу стекла је симпатије својих суграђана.

У чирлидингу је државна првакиња у пет дисциплина, а свој клуб „Летс денс“ успјешно је представљала на европским такмичењима у Чешкој и Холандији. Ивана је јунирска првакиња БиХ, Црне Горе  и Балкана у кик боксу у дисциплини кик лајт, а у Скопљу је јуришала и на европски трон.

Radic

ОГЊЕН РОМОВИЋ

Стамени чувар мреже КМФ „Невесиње“ Огњен Ромовић је жеља више премијерлигашких клубова у БиХ, али је упркос бројним понудама остао вјеран свом клубу. Играч је са највише наступа у  невесињској екипи и један од најзаслужнијих за успјехе. Бројне  су утакмице у којима је био човјек одлуке, понекад и стријелац.

Сјајне партије чувара мреже невесињског премијерлигаша скренуле су пажњу селектора репрезентације БиХ који му је упутио позив за наредно окупљање најбољих футсал играча државе.

KMF 4

ИВАН ПЕТКОВИЋ

Млади Вележов кик боксер Иван Петковић имао је блиставу сезону у којој се попео на свјетски трон у кадетској конкуренцији. Признање за освајање Свјетског купа добио је и од предсједника  Свјетске кик бокс федерације.

Иван је двоструки првак Републике Српске и БиХ, побједник Балканског купа и првак Србије. Освајио је сребрну медаљу на Европском купу, а окитио се и титулом јуниорског првака  Балкана у лоу кику.

Ризницу медаља ове године је обогатио са десет златних одличја и три пехара за најбољег такмичара.

Ivan Petkovic

РАДОВАН СПРЕМО

Члан Српског соколског друштва „Невесињска пушка“ Радован Спремо вјештину и снагу показао је у више соколских дисциплина. На  народним саборима и Херцеговини и Невесињској олимпијади један је од најуспјешнијих такмичара у витешким дисциплинама. Неприкосновен је у скоку удаљ и скоку увис, а све чешће медаље осваја у бацању копља и бацању камена с рамена.

Спремо је на свим манифестацијама које његују старе спортове достојно представљао невесињско Соколско друштво.

Spremo

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520